Miért nem végzik a nők a "bench press" gyakorlatot?
Mondjuk én nemcsak lábazok (pláne nemcsak közelítővel...), meg nemcsak kardiózok, de ez nálam is kimarad egyelőre, mégpedig több okból.
1. Nőként nem helyezek nagy hangsúlyt a mellizomra. Valahogy furcsának tartanám, ha a melleim alatt ott lennének a kidolgozott mellizmok. Mindemellett nem is hanyagolom el, de heti 2x1 gyakorlatot elegendőnek tartok. Ez nálam egyik alkalommal gép, a másik alkalommal tárogatás.
2. Elég gyengék (még) a tartóizmaim, így alapgyakorlatként ehhez még gyenge vagyok, akárcsak a guggoláshoz, vagy húzódzkodáshoz, Még ott tartok, hogy a tartóizmokat erősítem, illetve a rávezető gyakorlatokat végzem.
Ezek szerint velem van a gond, nagyrészt felsőtestre szoktam edzeni (ezalatt nem 300 felülést értek).. azt tudom, hogy nőknél nem kell túlzásba vinni a melledzést, 2-3 gyakorlatot szoktam végezni (fekvenyomás, döntött padon nyomás, tárogatás), csak gondoltam más oka is van amellett, hogy tipikus "pasis" gyakorlatnak számít, ezért nem szimpatikus a nők szemében.
Köszi a válaszokat!
#3: túlsúlyosan, 2 hónapos edzésmúlttal mindössze -
7,5 kg-s kézisúlyókkal bicepszezek, tricepszezek
12,5 kg-val megy a döntött törzsű evezés
evezés gépen, csigás lehúzó gyakorlatok, comb közelítő-távolító 25-30 kg
comb hátrahajlító: 60-70 kg
comb nyújtó-hajlító gépek: 15 kg
lábtoló: 100 kg (+a tartó)
vállra 4 kg-s kézisúlyzó (nagyon gyenge pontom)
guggolás, kitörés fellépéssel 12,5 kg-s kézisúlyzópárral
#8: erősítem a stabilizáló izmokat, és végzem a rávezető gyakorlatokat.
De hogy a picsbe csináljak meg egy alapgyakorlatot, amit üres rúddal sem vagyok képes szabályosan végrehajtani?
Akkor igen, amellett, hogy a tartóizmokat erősítem, meg csinálom a rávezetőket, géppel is elvégzek rá gyakorlatot, mert az megy, attól is erősödök, és közelebb jutok hozzá, hogy később az alapgyakorlattal is tudjak edzeni!
Sorry, de túlsúlyosan (már jelentős fogyást elérve), elpuhultan, nulláról kezdve büszke vagyok arra, hogy már idáig eljutottam! És igen, nem állok meg, de vannak dolgok, amik egyből nem mennek! :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!