Hogyan kombináljam a súlyzós és saját testsúlyos
edzést? Kezdő vagyok!
Huzodzkodas tolodzkodas
Tricepszre a fel edzesem tolodzkodassal megy el
2016. márc. 5. 15:06
Nem célszerű kombinálni. A szimpla focit sem kombinálod az amerikai football-al. Ha izmosodni szeretnél én mindenféle képen úgy alakítanám a dolgokat hogy a súlyzós gyakorlatok adják meg az edzés gerincét. Bele lehet csempészni a saját súlyos gyakorlatokat is. Húzóckódás tolóckodás stb. Olvass utána hogy az adott gyakorlat/gyakorlatok melyik izomra/izmokra hatnak és hangold össze. A klasszikus testépítésben is vannak olyan gyakorlatok amit saját súllyal végeznek. Viszont a fegyencedzéssel, street workout-al nem szerencsés össze mosni a testépítést(súlyzós edzés) mert ezek úgy vannak kitalálva hogy külön-külön működjenek hatékonyan nem egymás mellett.
2016. márc. 13. 15:12
3/10 A kérdező kommentje:
az erősödés a fő cél, izom annyira nem, de nem baj ha egy pici az is lesz
Ha erős szeretnél lenni akkor erőemelő edzést kell végezned. Egy street workout-os sportoló nem nevezhető kifejezetten erősnek. Csupán csak jól van belőve a súly-erő aránya az elvégzett..hogy is mondjam figurákhoz jó az állóképessége és jól bírják az izmai a statikus munkát. Ha kicsit izmos is szeretnél lenni ahhoz bőven elég a street workout. Úgy jön le hogy nem szeretnél 120 kg-os erőemelő mutáns állat lenni. Csináld a saját súlyos edzést ha ez szimpatikus és ebben leled az örömöd. Viszont később fog jelentkezni a fejlődés. Mármint vizuálisan.
2016. márc. 13. 18:50
Csak az a baj, hogy az erőemelő edzéstől sem lesz 120 kilós mutáns állat, hacsak nem kokszol és zabál úgy, mint a profi erőemelők.
Akinek a mindennapi életben használható erő kell, annak a súlyzós edzés megkerülhetetlen. Nem muszáj erőemelőként edzeni, a súlyemelő vagy erősember gyakorlatok is jók, de kell a súly. Testsúlyos edzéstől sosem lesz alsótested, az erő pedig nagyrészt azon múlik. Ki fogja könnyebben arrébb rakni a szekrényt? Aki felhúz két mázsát, vagy aki napi 200 guggolást csinál a kislábujján egyensúlyozva? :D
2016. márc. 13. 19:37
Azért az erőemelőknél az a 120 kiló a 30-35%-os testzsír függvényében nem feltétlenül a dopping eredménye. Ha most a 173cm-emmel 85 kilósan átállnék testépítésről erőemelésre 1 évben belül 110-re biztos fel tudnék menni naturálba. Magasabb versenyzők már 140-150 kg körül is vannak.
2016. márc. 13. 20:05
Én sem írtam, hogy dopping függvénye. Dopping és kaja függvénye. :D Az erőemelők híresen sokat zabálnak, ha nem kell beférniük a súlycsoportba.
2016. márc. 13. 21:11
Igen de merem remélni hogy ezeken a szinteken a kaja már alapnak számít. Főleg hogy egy erőemlőnek nem kell túl sokat gondolkodni a dietetikán:'D Plusz egy centi zsír a mellkason 1cm-rel rövidíti a súly pályáját:D
2016. márc. 13. 21:22
9/10 A kérdező kommentje:
Amúgy megjegyzem, lány vagyok :D
Nem úgy akarok én erős lenni, hogy felemeljek 200 kilót, hanem pl. kézenállásba tudjak fekvőt csinálni, L sit-et, zászlót, stb.
Igen ezeket azért megemlíthetted volna:D Akkor egyértelműen street workout. Onnantól ha megvan egy korrekt vázizomzat csak hátráltatni fog a súlyzós edzés. Én a youtube-on fellelhető kezdő street workout edzések mintájára kezdeném el a dolgot. A testépítő súlyzós edzésnél külön elszeparálva izoláltan dolgoznak az izmok. A street workout-ba pedig össze kell hangolnod őket ezért szerintem már az agy-izom kapcsolat miatt sem működhet a kettő egymás mellett hatékonyan.
2016. márc. 15. 11:06
Kapcsolódó kérdések: