Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi ajánlott a súlyzós edzés...

Mi ajánlott a súlyzós edzés mellé, fogyás céljából?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves srác vagyok, lassan 1 hónapja járok konditerembe, súlyzós edzéseket végzek, valamint 20 percet futok a futópadon edzések után. A gond az, hogy nem tudom, hogy ezt így jól csinálom e. Le szeretnék adni kb. 10 kgt, úgy hogy közben az izmom fejlesztésén is dolgozom a súlyzós edzéseken. Edzések előtt/után, vagy mikor kéne használnom a futópadot, vagy esetleg mit kéne használnom és hogyan, ahhoz hogy zsírból fogyjak? Mindezek mellett az étkezésemről is szeretnék kérdezni, hogy mit és milyen mértékben kellene fogyasztanom ezek mellett?

Így néz ki egy heti edzésem:

1. nap: mell-bicepsz

2. nap: láb-has

3. nap: váll-csuklya

4. nap: hát-tricepsz

Köszönök előre is minden segítséget!

2016. febr. 18. 19:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
84%

Cortez pont szokott segíteni, most mindenkit eltalálhatott valami, én nem tudom megítélni, mert most épp Zen-buddhistákat megszégyenítő nyugalomban ülök fürdés után :) Előtte ettem, azelőtt edzettem... Béke és nyugalom leng körbe.

Miért van osztott edzésed már az elején? Ilyenkorra még teljes testes dukál, bár én igazán nem szoktam problémázni az alternatív megoldásokon, biztos van, akinek így is jó. Nekem nagyon bejött kezdőként a heti 3 teljes testes.

Igazából már leírták, az étrend, azon belül a kalóriadeficit a döntő, ha a fogyásról van szó. Ha az egészségről és a zsírból fogyásról is, akkor persze jó étrend is kell.

Én edzés környékére nem teszek semmit, csak kis bemelegítő vagy levezető sétát. De amúgy kinek mi fekszik, ki kell tapasztalni, hogy tudsz-e edzeni, ha előtte futsz :D Edzéstervnél ugyanez, vannak hasznos tanácsok és alapdolgok, de azért nem vagyunk egyformák, nem ugyanaz tetszik és működik számunkra, nem kell vakon követni semmit.

Akárhova rakod az akármennyi futást, kalóriadeficitbe kell kerülnöd. Ezt nem tudhatjuk, mennyi étel adja meg, ezt főleg ki kell tapasztalni.

2016. febr. 18. 21:01
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Kaptál választ #4 hozzászólásban. Olvasd el a Sárga Kapszulát, ingyen letölthető PDF abban benne vannak az alapok.
2016. febr. 18. 21:10
 13/13 anonim ***** válasza:
46%

1 hónapja csinálsz valamit és közben a semmit sem tudsz róla, az alapismereteket még csak el sem olvastad, majd amikor ezt valaki jelzi neked, akkor pofázol.

Kis túlzással én még egy szöget sem verek be a falba, anélkül, hogy az alapvető tudnivalóknak ne néznék utána.

Hidd el, még csak 17 éves vagy, ilyen hozzáállással nem sok sikered lesz az életben, rengeted fölösleges kört fogsz futni.

Ezen kéne változtatnod és akkor szebb életed lesz.

2016. febr. 18. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!