Nagyon alacsony a tesztoszteron szintem. Mit lehet ezzel tenni?
25 éves vagyok, 169cm és 68kg kb. 20% testzsírral, 2 éve végzek súlyzós edzést és már egy év után sejtettem hogy valami nem oké. Másfél hete voltam vérvételen és kértem a teszto szint vizsgálatot is és a papíron ez áll: Referencia érték 8-28, az én eredményem pedig: 7.2 :-/
Nagyon nagyon nehezen izmosodok (és erősödök), a zsír viszont könnyen jön akárhogy lövöm be a CH mennyiséget. Akkor is inkább derék és mell területekre rakódik.
Mielőtt mondanátok hogy biztos a kaja nincs rendben vagy az edzés:
2g fehérje (csirkemell, tojás, túró), 1g zsír (lenmagolaj, oliva, magvak), 3-5g szénhidrát (rizs fajták, zab, bab, teljes kiörlésű cuccok), zöldségek (uborka, brokkoli, saláta, paprika, paradicsom, stb), napi 3-4L víz
8 hétig végeztem heti 3 alkalommal teljes testes átmozgató edzést majd áttértem heti 3 osztottra. Mind a két edzéstervben a teremedző segítségét kértem. Az edzés kemény és progresszív, többet nem tudok kihozni.
Napi 8-9óra alvás megvan, nem stresszelek, ülő munkát végzek. Utánaolvastam a dolgoknak és a hirtelen hangulatváltozás, dekoncentráció levertség és fáradtság is jelen van.
Vitaminhiány?
A, D és Cink hiány is okozhatja.
Ezen kutatás szerint az elhízás is okozhatja a szintjének csökkentését.
Menjél egy másik orvoshoz vérvételre, és ismételten kérd a tesztoszteron színt vizsgálatot, és reggel éhgyomorral menjél el az ismételt vizsgálatra, mert reggel a legmagasabb a tesztoszteron szint.
Amennyiben megállapítja a másik orvos is nálad az alacsony tesztoszteron szintet, akkor egyet tudok javasolni számodra, hogy a Builder Shop Webáruháztól próba képen rendelhetsz interneten keresztül Anadról Brutált, amelytől megemelkedhet a tesztoszteron szinted.
Bár az orvos felírhat számodra tesztoszteron szint növelőket, de azokat nem ajánlom neked a káros mellékhatásuk miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!