Alacsony tesztoszteron szint okozhatja ezt?
Most tavasszal lesz 2 éve hogy edzek. Nem mondom, hogy semmi nem látszik, mert minimális fejlődés látható, de szerintem az edzés és étkezés milyenségéhez képest szinte nulla.
Tehát az edzés és a kaja 100%-osan rendben van.
Viszont nemrégiben egy más okból kifolyólag volt egy laborvizsgálatom, ahol a tesztoszteront is megnézték, 12,2 lett.
Arra gondolok, hogy ez a viszonylag alacsonyabb tesztoszteron szint okozhatja, hogy nem nagyon fejlődök izomban.
34 éves vagyok, ha ez számít.
Kérdésem, hogy ilyennel lehet orvoshoz fordulni, tud-e receptre felírni tesztoszteron gyógyszert az orvos?
És ha igen, akkor milyen dokihoz kell menni? Urológushoz, vagy esetleg belgyógyászhoz?
Olyanok válaszát várnám, akik képben vannak a témával, köszönöm!
furius pete koxol mint a xar, és az egyik heréjét nem rég vesztette el, előtte meg már izmos volt.
https://www.youtube.com/watch?v=KdXGaTnEyCo
Természetesen natúrba 60 nap alatt szálkásítás alatt felpakolt 3 centit a karjára, mese habbal. Habár a zabálós videóit imádom nézni. :D
A shop builderen ovlastam,hogy az alvás is nagyon fontos a testépítőknek. A napi KÖTELEZŐ menyiséget aki nem tartja be a megfelelő minőségben (mikroébredések magas szobahómérséklet,vagy fényhatások,hangforrások,lefekvés előtti telezabálás okozta alvásminőség romlás) annál teljesítményromlás,és növekedéselmaradással lehet számolni.
Kipihenten jobban fog menni a torna. Intenzívebb tud lenni. Éjszaka mennek végbe a tesztoszteron,növekedéshormon meg mindenféle hormonok kibocsátása. A rossza lvás kevesebb kibocsátást eredményez,ahogy a kevés alvás is.
Emellett ott van a genetika is. Fanank fehér meg vörös izomrostok. Egyik ezért másika zért felelős. Testépítő a vörössel jár jól. Minden embernél változó az arány. Ha fehér van nálad túlsúlyban azért nem tudsz olyan gyorsan fejlődni olyan könnyen. Vagy legalább is ezért is mehet lassan.
Úgy tudod ellenőrizni,hogy labormbamégy,vagy gyakorlatot végzel az alábbi módon.
Mellre kinyomod a maximum súlyt,amit egyszer tökéletes pontossággal képes vagy kinyomni. Aztán a súly 80 százalékával a legnagyobb pontossággal kinyomod ahányszor bírod. Ha 10 szer ment a fehér van túlsúlyban nálad,vagyis lassan fejődő vagy. Ha 12 ször,akkor normál. Ha 14-szer,vagy többször,akkor nagyon jól fejlődsz majd,és vörös van túlsályban.
Ennek a gyakorlatnak olvass utána.
Mivel nem írtad le mit eszel és hogy edzel kénytelen vagyok feltételezni. Lehet, hogy most meg fogsz sértődni de leírom mi szokott állni a "kajám és edzésem 100% mégse fejlődtem semmit" gyerekek növekedésének az útjában. Akinek nem inge....
Biztos olvasgattad a body.buildert vagy hasonló magazint és leszűrted belőle a (számodra kényelmes) lényeget és keményen be is tartod. A kaja ugye fontos 1,5-2g/tskg fehérje meg is van a hús az megy mindenkinek. Olvastad, hogy rizs is kell, megy is minden kaja mellé egy nagy adag, kb 40-50g ami a tányéron kifőzve jól mutat de valójában nagyon kevés napi 200g is alig jön össze és akkor ez még csak 200g rizs nem 200g CH. Néha megeszel egy almát ezzel a vitamin és a rost is le van tudva, hiszen úgyse attól nő az izom. A zsírral nem foglalkozol, inkább kerülöd mert hát ki akar dagadt lenni. A kaja tehát 100%.
Találtál egy király haladó edzéstervet mert kezdő edzéstervet minek csinálnál te nem kezdő akarsz lenni hanem hústorony, a haladó terv magától értetődően jobb mint a kezdő terv, ezért haladó.
Megy a heti 3x osztott, edzésenként 2 izomcsoport halálig lerombolva és bedurrantva csigás és egyéb gépeken 4x(4x12-15) sorozat és ismétlés tartományban lehetőleg minden edzésen variálva, hiszen a változatosság gyönyörködtet, amelyik gép épp megtetszik és szabad. Nagy súlyos guggolás nem megy mert az ugye se nem mell se nem bicepsz gyakorlat, a felhúzás meg amúgyis "miaz egyáltalán?". Evezést, vállból nyomást, húzódzkodást miért csinálnád szabad súllyal? A gépek nem csak dísznek vannak ott. Az edzés tehát 100%.
Ha csak kicsit is magadra ismertél akkor semmi gond a tesztó szinteddel.
--gömb--
55%-os!
Van itt néhány félreértés:
A shop.builder ezt irja:
"Aki picit is ismeri a saját adottságait, és edz egy ideje, az általában tudja, melyik testrésze fejlődik nehezebben – na ott lesznek a fránya vörös izomrostok túlsúlyban.
Van azonban egy egyszerű módszer: vedd az adott izomcsoport egy alapgyakorlatában az 1RM-edet (pl. fekvenyomás a mell esetében). Ez után vedd ennek a 80%-át, és nézd meg, mennyi ismétlés megy bele. Ha kevesebb mint 10, akkor gyorsan fejlődő vagy. Ha 10-13 körül van ez a szám, akkor közepesen fejlődő, ha pedig 13 felett akkor lassan fejlődő lehetsz."
Nem mindegy azért, bár szerintem ennek nincs komoly relevanciája, és nem tükrözi a valóságot minden esetben.
A kérdéshez: Én is arra hajlok hogy nem a tesztoszteronszint lesz itt a ludas.
#7: ha a témához nem is tudok hozzászólni, ehhez igen. :)
Édesapámnak csak fél heréje volt. Ennek ellenére fénykorában anno a 180 cm magasságához 120 kg színtiszta izom... Akkoriban még nem volt divat hétköznapi embereknél testzsírszázalékot mérni, de szerintem olyan 12% körüli lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!