Tesztoszteron szint növelés idősebb korban házilag lehetséges?
Tudom hogy volt már kismillió ilyen kérdés, de érdemleges választ nem találtam. 44 éves vagyok, nem rég kezdtem el sportolni.
Köszönöm a válaszokat!
Ha most kezdtél el sportolni, akkor egyelőre NE vegyél ilyen kiegészítőket.
Nem azért, mert károsak, hanem mert a súlyzós edzésnek is tesztoszteronfokozó hatása van.
Ráadásul a megfelelő étrenddel is fontos, kiemelve a mikrotápanyagokat (vitaminok, ásványi anyagok, omega3).
Ha eddig nem sportoltál, ráadásul esetleg még sz4rul is étkeztél (sok egyszerű szénhidrát, sok telített zsír, kevés mikrotápanyag), akkor már a fenti változások is hatással lesznek a hormonrendszeredre.
Ezt a ráérsz fokozni később is.
Honnan lehet tudni, hogy egyáltalán van e rá szükség?
Nem várok csodát, jól tudom hogy csak a kitartó kemény edzés, és a helyes táplálkozás hoz eredményt, de mivel nem vagyok már mai gyerek, esetleg segíthet ez is.
Persze: propi, susta,ena. ;)
Amúgy meg hallgass az első válaszolóra.
Tesztoszteront nem növelik a teszto fokozó tápkiegek, a szervezetedben lévő teszto/ösztrogén arányon változtatnak csak.
Mellesleg ha sok káposztafélét fogyasztasz, ugyan az a hatása, mintha vennéd a méregdrága kiegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!