Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az előfordulhat, hogy diéta...

Az előfordulhat, hogy diéta alatt izmosodom vagy csak a látszat csal?

Figyelt kérdés

2015 január óta edzek. Kereken egy évig tömegeltem. Nem mondom, hogy tökéletes volt minden de 67 kilóról felmentem 84-re. Természetesen jött fel zsír is, tippre azt mondanám legalább 7-8 kiló. Viszont egyértelműen jött fel izom is, meg az erőszint is hatalmasat ugrott (mondjuk a béka s3gge alól nem volt nehéz).

Január 1 óta diétázom, pihenőnap 1900 kalória és 1,5 g / TSK szénhidráttal, 2,5 g / tsk fehérjével, edzésnap pedig 2400 kalióra és a CH-t emelem.

Szépen megy le a zsír, kb heti 1,2-1,4 kg-al. Látszik is már a hasamnál ahol a legtöbb zsír volt.

Viszont furcsa mód - leszámítva az első 2 hetet amikor iszonyat nehéz volt a CH mentes kaját megszokni - mintha folyamatosan nőne az erőszintem, most már dinamikusabban és nagyobb súlyokkal / többet dolgozok, mint tömegelés közben, ami teljesen érthetetlen. Illetve annak ellenére, hogy azt vártam, hogy valamennyi izmot is fogok veszteni mintha pont az ellenkezője történne és fejlődnének az izmok.

De ez kalióriadeficitbe elvileg nem lehetséges. Lehet csak vizuális csalódás, mert szálkásodik az izom? De akkor mitől tudok hirtelen nagyobb súlyokkal / nagyobb ismétlésszámokkal dolgozni, mint korábban? A tömegelés alatt az utolsó 3 hónapban már semmit sem tudtam emelni sem a súlyokon sem az ismétlésszámokon.

Valaki tapasztalt már ilyet?

2016. febr. 2. 14:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Kezdőként, vagy ha nincs több éves edzésmúlt előfordul, sokaknál a fő ok: diéta alatt sokkal jobb a tápanyagbevitelük, mint előtte, esetleg a tápkieg is több, jobb.
2016. febr. 2. 14:13
 2/4 Cortez70 ***** válasza:
Kezdőknél, illetve aki messze van még a genetikai határától annál lehetséges.
2016. febr. 2. 14:17
 3/4 anonim ***** válasza:
vagy csak tömegelés alatt simán túletted magad...
2016. febr. 2. 14:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Homeosztázis...
2016. febr. 2. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!