Hogyan tudtok edzőtárs nélkül rendesen edzeni?
Nekem ez nem megy. Nem tudok rendes súlyokkal fekvenyomni, nem tudok annyit guggolni, mintha ott állna mögöttem valaki. Ilyenkor meggondolom azt az utolsó egy-két ismétlést.
S akkor még nem beszéltünk arról, hogy vállból nyomásnál felrúgni sem tudom a súlyt a kezdő pozícióba, ha nem segít rá valaki. Ugyanakkor azzal a súllyal, ha felsegítek az első ismétlést, utána szériázom.
Konkrétan ez a három gyakorlat, amit egyedül lehetetlen: Fekvenyomás, guggolás, vállból nyomás.
Az alapok.
Ajánlották, hogy nyomjak fekve keretben. Persze, kellemes, amikor nyomás előtt még csuklóból kell csavargatni azt a pár kilót :D
1. a smith gép az nem keret. nem kell a keretben semit sem forgatgatni...
Mostmár remélem jobban alszol, mert nekem teljesen mindegy, hogy keret vagy smith gép, de szerintem mindenkinek.
2. ha nem tudod felrúgni a súlyt, meg megindítani, akkor túl nagy. Azér tudsz vele edzeni, mert a mozgástartományt rövidíted.
Arról hallottál már, hogy fekvenyomásnál azért adják be a súlyt, mert te nem tudod kiemelni? Sem a mozgástartomány, sem az erő miatt. De nyomni tudsz vele. Vagy tárogatásnál azért adják a kezedbe két oldalról, hogy ne fogyjon az erőd azzal, hogy te emelgeted és súllyal a kezedben helyezkedsz a padon.
3. ha nem tudsz felállni, kinyomni, akkor le kell tenni a súlyt....
Kivéve, ha szereted kitolni a határaidat, mert ahhoz vagy megy, vagy nem megy alapon kell edzeni.
Megjött a helyi magyar kötekedő, köszönöm. :D
Amúgy ment a zöld kéz, majd megoldom. Elég vegyes az órarendem, ezért nincs edzőtárs mellettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!