Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan tudtok edzőtárs nélkül...

Hogyan tudtok edzőtárs nélkül rendesen edzeni?

Figyelt kérdés

Nekem ez nem megy. Nem tudok rendes súlyokkal fekvenyomni, nem tudok annyit guggolni, mintha ott állna mögöttem valaki. Ilyenkor meggondolom azt az utolsó egy-két ismétlést.

S akkor még nem beszéltünk arról, hogy vállból nyomásnál felrúgni sem tudom a súlyt a kezdő pozícióba, ha nem segít rá valaki. Ugyanakkor azzal a súllyal, ha felsegítek az első ismétlést, utána szériázom.

Konkrétan ez a három gyakorlat, amit egyedül lehetetlen: Fekvenyomás, guggolás, vállból nyomás.

Az alapok.

Ajánlották, hogy nyomjak fekve keretben. Persze, kellemes, amikor nyomás előtt még csuklóból kell csavargatni azt a pár kilót :D

2016. jan. 31. 19:50
1 2
 11/12 anonim válasza:
Én egyetértek veled. Nem az, hogy nem tudom kinyomni a súlyt segítség nélkül, hanem ott van a félelem, hogy inkább már le sem engedem, mert mi van ha aztán ott marad, elég ciki. Ha valaki ott áll felettem, akkor meg nem kell ilyeneken parázni, jobban is tudok koncentrálni. Egy ideje egyedül edzek és semmi megoldást nem találtam rá, hozzá kell szokni.
2016. febr. 1. 09:40
 12/12 A kérdező kommentje:

1. a smith gép az nem keret. nem kell a keretben semit sem forgatgatni...

Mostmár remélem jobban alszol, mert nekem teljesen mindegy, hogy keret vagy smith gép, de szerintem mindenkinek.

2. ha nem tudod felrúgni a súlyt, meg megindítani, akkor túl nagy. Azér tudsz vele edzeni, mert a mozgástartományt rövidíted.

Arról hallottál már, hogy fekvenyomásnál azért adják be a súlyt, mert te nem tudod kiemelni? Sem a mozgástartomány, sem az erő miatt. De nyomni tudsz vele. Vagy tárogatásnál azért adják a kezedbe két oldalról, hogy ne fogyjon az erőd azzal, hogy te emelgeted és súllyal a kezedben helyezkedsz a padon.

3. ha nem tudsz felállni, kinyomni, akkor le kell tenni a súlyt....

Kivéve, ha szereted kitolni a határaidat, mert ahhoz vagy megy, vagy nem megy alapon kell edzeni.

Megjött a helyi magyar kötekedő, köszönöm. :D

Amúgy ment a zöld kéz, majd megoldom. Elég vegyes az órarendem, ezért nincs edzőtárs mellettem.

2016. febr. 2. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!