Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Otthon szeretnék betonból...

Otthon szeretnék betonból súlytárcsát készíteni. Milyen arányban keverjem a betont, hogy elég kemény legyen?

Figyelt kérdés
Sajnos egyáltalán nem értek a betonozáshoz. Azt tudom, hogy talán cement, sóder, meg víz kell hozzá, de lehet hülyeséget írok. Jó szilárd súlyokat szeretnék, hogy ne kelljen azzal törődnöm, hogy óvatosan rakjam le őket. Mit milyen arányban keverjek? Vagy lehet venni előre bekeverve?
2016. jan. 31. 14:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
amennyire értek én a betonhoz,ha jól tudom,kell bele vas szálak,vagy használnak mosógépeknél ilyen rezegtetőt,vagy mi a neve,amitől rendkívűl tömör lesz.válassz a 2 közül :D Bár szerintem ezt a kérdést máshol kellene feltenned,(jó esetben)testépítők vannak a csoportban,nem köművesek :D
2016. jan. 31. 14:59
 2/16 anonim ***** válasza:
30%
Legalább 4 fángli cement kell 1 fángli púpozott sóderhez , vas darabokat is tehetsz hozzá .
2016. jan. 31. 15:06
 3/16 anonim ***** válasza:
A beton torik. Abbol nem tudsz jo tarcsat csinalni mert rideg anyag es eltorik ha ledobod. Tarcsat nem kemeny anyagbol kell csinalni hanem rugalmasbol.
2016. jan. 31. 15:22
 4/16 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem odaírni, hogy kint az udvaron, füvön fogom használni. Ebben az esetben is törik, ha ledobom?
2016. jan. 31. 15:46
 5/16 anonim ***** válasza:
kint meg az idojaras megeszi.
2016. jan. 31. 15:57
 6/16 A kérdező kommentje:
Természetesen a garázsban fogom tárolni :D
2016. jan. 31. 16:03
 7/16 anonim ***** válasza:
3 lapát sóder 1 lapát cement az pontos arány
2016. jan. 31. 16:18
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

--gömb--

1:3 cement-sóder arány az jó, ahogy írták is előttem. Én is igy öntöttem még 2 éve 2 db 41 kg-os tárcsát, borítás nélkül, nincs bajuk, pedig egy párszor ledobtam már guggolasnal.

Nemrég meg csináltam 2 db 22,5 kilosat 1 mm-es vaslemez borítással. Ez már egész korrekt.

Azt még hozzateszem hogy a lehető legsurubbre erdemes keverni a betont. Meg utána figyelni kell a folyamatos nedvesen tartásra. Ezeken múlik a szilárdság.

2016. jan. 31. 16:33
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Gömb az egyetlen értelmes. Nem töri gyerekek, csak nem kell hajigálni. De ha elejted tényleg széttörik. De még mindig olcsóbb önteni egy újat, főleg ha csak otthon áll az anyag mondjuk egy tatarozás után, mint drágán venni a tárcsát. Amúgy meg ha az öntőformában hagyod az védi valamennyire.

Nekem vannak cement súlyzóim, amik ugyan gyáriak, de semmi gond vele. 50 kiló volt 10 000 Forint használtan. Persze lehet rinyálni, hogy nagy a térfogata, de ha rakok alá egy olimpiai rudat, meg néhány cement tárcsát kicserélek kis fémtárcsákra, akkor már 75 kiló súlyom van. Ez vállból nyomni, bicepszezni nekem pont elég amikor unatkozok.

2016. jan. 31. 17:55
 10/16 anonim ***** válasza:
Használtan már egész olcsón is be lehet szerezni.Én 200 ezerért egy kész konditermet vettem.A boltban ez 1 millió simán lett volna.
2016. jan. 31. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!