Otthon szeretnék betonból súlytárcsát készíteni. Milyen arányban keverjem a betont, hogy elég kemény legyen?
--gömb--
1:3 cement-sóder arány az jó, ahogy írták is előttem. Én is igy öntöttem még 2 éve 2 db 41 kg-os tárcsát, borítás nélkül, nincs bajuk, pedig egy párszor ledobtam már guggolasnal.
Nemrég meg csináltam 2 db 22,5 kilosat 1 mm-es vaslemez borítással. Ez már egész korrekt.
Azt még hozzateszem hogy a lehető legsurubbre erdemes keverni a betont. Meg utána figyelni kell a folyamatos nedvesen tartásra. Ezeken múlik a szilárdság.
Gömb az egyetlen értelmes. Nem töri gyerekek, csak nem kell hajigálni. De ha elejted tényleg széttörik. De még mindig olcsóbb önteni egy újat, főleg ha csak otthon áll az anyag mondjuk egy tatarozás után, mint drágán venni a tárcsát. Amúgy meg ha az öntőformában hagyod az védi valamennyire.
Nekem vannak cement súlyzóim, amik ugyan gyáriak, de semmi gond vele. 50 kiló volt 10 000 Forint használtan. Persze lehet rinyálni, hogy nagy a térfogata, de ha rakok alá egy olimpiai rudat, meg néhány cement tárcsát kicserélek kis fémtárcsákra, akkor már 75 kiló súlyom van. Ez vállból nyomni, bicepszezni nekem pont elég amikor unatkozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!