A katonai nyomás vagy a technikai/vállból nyomás az egészségesebb/egészségtelenebb a vállízületnek?
Amit a súlyemelők csináltak anno, hogy a karok a test előtt vagy amit a testépítők, hogy a karok oldalt vannak?
eddig a fő kérdés
Meddig kell pontosan leengedni? Érintse a mellkast a rúd minden ismétlésnél?
Ha arra szeretne valaki edzeni, hogy minél nagyobb súlyt tudjon kinyomni akkor melyik technikával dolgozzon?
Milyen rendszeresen,milyen időközönként emeljen a súlyon?
Technikai nyomás,vállból nyomás,mellről nyomás,katonai nyomás,szobor nyomás. he ?
Minden vállból történő nyomás elég sérülésveszélyes.
Én ezért azt szoktam javasolni, hogy előtt mindig valamilyen más jellegű váll gyakorlatot végezzünk. Pl.: állig húzás, oldal emelés, előre emelés, és ezután kezdjük csak a nyomó gyakorlatokat.
A Vállövi sérülések többségénél nem a delta izom sérül, hanem a rotátor köpeny. A testépítésben csak a delta izmot szokták fejleszteni, mivel csak az látszik. De ha el szeretnéd kerülni a sérülést/ízületi kopást, akkor a rotátor köpenyt erősítsd meg először és utána menj nagyobb súlyra.
Szabi, azt nem írtuk, hogy nem megy előtte oldalemelés. Mondjuk azt sem írtam, hogy megy.;)
A rotátorköpeny nálam fekvenyomásnál necces. Vállazásnál sosem volt vele bajom.
Lehet erősíteni a rotátorköpenyt? Hogyan ?????
Honnan tudhatom, hogy baja van? Hol és hogy fáj olyankor?
Azt hittem csak a rossz fekve nyomással lehet bántani a rotátor köpenyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!