Otthoni kardio tréningre tippek?
Heti kétszer, reggelente járok le (munkanapon) edzeni, főleg súlyokkal. Formálódok, látszik, hogy erősödnek az izmaim, viszont az a 3-4 kg zsír nem akar megmozdulni, ami rajtam volt/van.
Egy edző ismerősöm javasolta, hogy plusz egy nap egy órás kardiot iktassak be.
Mivel kedd-csütörtökön járok, a pihenőnapokat is beiktatva hétvégén lenne értelme. Akkor viszont a kislányommal szeretnék itthon lenni. Itthon milyen kardiotevékenységet tudok végezni?
Nő vagyok, de a tipikusan női (pl. Rubint Réka, stb) videóktól a hideg kiráz, inkább a férfiasabb stílus jön be. Bármilyen öltetnek, videónak nagyon örülnék, amit itthon, eszköz nélkül is tudok csinálni.
Tudom, hogy a futás kézenfekvő lenne, de olyan elemi undor van bennem a futással kapcsolatban, hogy azt az egyet nem szeretném. De bármi más, itthoni gyakorlatra nyitott vagyok.
Attól, hogy súlyzós edzésben pihenőnapod van, a kardió mehet nyugodtan. Taposógép, elliptikus tréner.
Én a bringának vagyok nagy szerelmese, tavasztól szezon!
Addig meg spinningre járok, keményen megdolgoztat.
A gépekkel az a gond, hogy ahhoz le kellene mennem a terembe. Mivel hétközben keveset tudok vele lenni, hétvégén nem szívesen mennék a terembe. Esetleg este, ha már alszik, de akkor meg tömeg van ott.
Itthonra nem szeretnék gépet venni.
Bringázni kimennék jó időben, de akkor szintén nem tudjuk hova rakni a gyereket, még két éves sincs, ő nem tudna eljönni velünk, csak évekkel később.
Pont ezt mondom, hétköznap is kardiózhatsz a teremben, amikor pihenőnapod van! ;)
De ha mindenképp otthonit akarsz, a youtube-on keress rá a Power Walk-ra. Nekem bejön.
Esetleg a családdal hosszú hétvégi közös séták? Bár az inkább aerob, de az még tán jobb, mint a kardió.
Nekem is bejön a power walking, ha nem tudok kimenni mászkálni, hiányzik, világéletemben mászkálós voltam, napi több óra gyors séta, teljesítménytúrák :D
Az kardió? Max. a futós verzióit gondolnám annak, bár ha nem az elejét csinálom, akkor begyorsulnak... A mozgásformák típusa sosem érdekelt, a szálkásításom úgyis a kalóriadeficitemtől függ. De nem vagyunk egyformák.
Én is várom, hogy legalább ez a pocsék idő múljon el, az új szezonban megpróbálok bicajozni, csak gyalogolni annyira jobb :D De időigényes és nem jutok el olyan messzire. Futni nem tudok s nem akarok én sem.
Persze gyerekkel nehezebb, ha nincs kire bízni s hátra sem lehet ültetni vagy valami...
Lehet azért keresgélni a neten, vannak szórakoztató és nekem elég kemény tornák, még nőktől is, pedig én sem bírom a nőcis ugrabugrákat a nőcis dumákkal, bár még mindig jobbak, mint a nőcis súlyzós gyakorlatok :D
De azért mi nők is tudunk normálisak lenni és normálisan edzeni.
Amik kimondottan cardió edzések:
Én próbáltam már mindet!
Nem vagyok híve a "divatos" neveknek, viszont nincs lehetőségem edzéstervet írni, ezért kénytelen vagyok "divatos" edzést írni.
Keress rájuk, vagy menj el egy edzésre, állítsd össze saját tervedet:
- BodyArt DeepWork (saját testsúlyos intenzív cardió, interwall edzés rendszerrel)
- M.A.X. (30 perces, steppados NEM AEROBIC!, interwall edzés) Szerintem gyengébb, mint a DeepWork, bár itt is volt 170 a pulzusom. :)
- Tabata (ez nem tett rám nagy benyomást, a DeepWork és a Max jobb. Sőőőt Cross Trainghez ékelve kimondottan utántam Tabatázni)
- H.I.T. (ez nem próbáltam)
Elég belőlük heti egy, mert picit zabálják az izmokat.
Ha nem interwall cardióra vágysz, akkor fogad meg valamelyik előttem író tanácsát.
Ezek közül mind cardió edzés, csak az egyiket maxnak hívják a másikat pedig tabatanak, de lehetne akár Béla is.
Nem annyira lényeg melyiket csinálod, mint az, hogy hogyan csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!