Vajon a marhafehérje minősége összefügg a viselkedésével főzés hatására?
Ételintolerancia miatt gyakorlatilag csak marhafehérjét ihatok. Ezt szoktam egy kis BCAA-val kiegészíteni, mert tudom, hogy amúgy elég alja fehérjeforrás egy tej- vagy tojásalapúhoz képest.
Szoktam kölesdarával tejbegríz szerű dolgot főzni fehérjével, és észrevettem, hogy az eltérő márkák eltérő módon viselkednek. Ugye ezek jelentős részben tartalmaznak kollagént, és úgy gondolom, hogy ez esetleg összefüggésben lehet azzal, hogy mennyire kocsonyásodnak, ha fel vannak főzve. A legkocsonyásabb az Amix lett, már melegen is szó szerint takony állaga volt. A Dymatize egy fokkal hígabb, de hasonlóan viselkedik. Most épp Myproteinest főztem, és főzés közben szinte egyáltalán nem kocsonyásodik. Emellett sokkal rosszabbul oldódik, mint a másik kettő. A Scitec oldódott még ilyen rosszul, de abból nem főztem. Sajnos aminoprofilt csak az Amixnál találni.
Mind kiesett, nem ehetek se rizst, se borsót. Kender mehetne még, de ár/érték arányban nagyon rossz, bár most próbaképp vettem, és keverem a marhával. Érdekes cucc.
Most hűlt ki a Carnipro, és semmi zselés állaga nincs. Kérdés, hogy ez jót jelent-e.
Én is gondoltam már rá, hogy hagynám a fenébe az egészet, és betolnék naponta 1 kg csirkét vagy marhát. Nem kizárt, hogy be tudnám küldeni. Csak rohadt jól tud esni egy finom turmix edzés után, és egy kajával is kevesebbet kell megfőzni.
Megvan a carnipro amino profilja:
Sajnos ez sem tűnik jobbnak a többinél. Lehet, hogy tényleg hanyagolni fogom a kieget. Majd eszek gyümölcsöt, ha valami édeset kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!