Az ízületek képesek regenerálódni?
Mondjuk nálam nem tudom, hogy mennyire veszélyes ez a ropogás, mert igazából minden ízületem kattog, régebben azt olvastam a neten, hogy ez laza ízületekre utal.
Ez hátrány a testépítésben?
Attól függ milyen jellegű a probléma. Van ízületi gyulladás és ízületi kopás.
Gyulladásnál a tok, belhártya sérül, ezek megfelelő edzéstechnikával, kiegekkel megelőzhetők.
Kopásnál a porckorongot éri sérülés. Ha a két csont közötti folyadék nagyon kevés, nem képesek a porckorongokat egymástól távol tartani. A korongok egymáshoz érnek, megrepednek, összeforradnak, de a forradás nem egyenletes lesz, hanem kitüremkedések megjelenhetnek. Ha nagyon leamortizálod magad ilyen téren (nem könnyű), akkor a porckorongok akkor is egymáshoz érnek, ha megfelelő mennyiségű folyadék van köztük. Az ilyet nem lehet helyrehozni, csak protézissel.
A kattogás, ropogás nem biztos, hogy baj, ha nem fáj. Valahol azt olvastam, hogy ilyenkor légbuborékok szabadulnak ki az ízületből és annak van ilyen hangja, nem a porcok ütődnek össze. Nekem a bal könyököm ropog már vagy 12 éve, de kutya baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!