A kávé milyen összefüggésben van az edzéssel?
Figyelt kérdés
Szabad-e kávézni testépítés mellett? Ha igen, milyen mennyiségben és edzés előtt vagy inkább utána érdemes?2016. jan. 14. 07:13
1/37 anonim válasza:
A koffein rövid távon tágítja az érfalakat, így megkönnyíti a vér áramlását és így több oxigén jut az izmokhoz, ami miatt energizáltabb vagy...
Mivel tágabbak az erek, az azonos vérnyomás tartásához erősebben kell vernie a szívnek, hosszútávob ez megmarad, de mivel hozzászoksz a szerhez, az érfalak nem tágulnak mindenütt, így magas lesz a vérnyomásod...
Kb így működik, tehát ne szokj rá, csak alkalmanként használd, ha szükséges...
2/37 Cortez70 válasza:
Én kávézok ès 30 ève edzem. Tudni kell a mértéket. Ennyi.
3/37 anonim válasza:
De persze nem a reggeli kávétól, vagy napi 1-2 kvtól lesz bajod én inkább az edzés előtti pörgetők 200-500mg-s koffeintartalmától tartanék, egy csésze jó minőségű kv kb 40-60mg.
4/37 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy edzés után 3 órán belül nem szabad kávézni, mert meggátolja a fehérje felszívódását, vagy valami ilyesmi, ezért inkább előtte ajánlják. Ebből mi lehet igaz?
2016. jan. 14. 07:48
6/37 anonim válasza:
Szerinted ha az edzés előtti pörgető egyenesen "ajánlott" akkor a kávétól mi bajod lesz?
7/37 anonim válasza:
Az a baj a kávéval, hogy ha rászoksz nélküle élni se fogsz tudni.
8/37 anonim válasza:
Utolsó, ez igaz. De semennyiért nem adnám a reggeli kávémat.
Meg hát ez legyen a legrosszabb függősége valakinek. ;)
9/37 anonim válasza:
Ne kezdj el kávézni, és akkor nem kell figyelned a mértékre, és nem kell félned attól se, hogy rászoksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!