Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért esik le a vércukrom...

Miért esik le a vércukrom lábazáskor?

Figyelt kérdés

Csak lábedzésen van ez. Még felvételnél és felhúzásnál sincs ilyen problémám.

Eléggé odateszem magam, de a 10-12 ismétléses gyakorlatok sem kellene, hogy ennyire megterheljenek. Kardiózni és intervallumozni is szoktam, állóképességi gond nem hiszem, hogy lehet.

Szédülök, légszomjam van, hányingerem, "világvége" érzésem, mozdulni sem vagyok képes, más szóval leesik a cukrom.

Ha eljutottam erre a pontra a lábedzésen - változó, hogy épp melyik gyakorlatnál - utána már vissza kell vennem az intenzitásból, különben nem tudom folytatni az edzést.

Kevés kalóriát viszek be edzés előtt? Kevés cukrot? Mindenki így van vele? Pár éve már így megy, de már kezd zavarni.

2016. jan. 12. 21:13
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem vérnyomásommal van gond, nálam pont ezek vannak ha szr napomban akarok falakat döngetni.

Pulzusod, vérnyomásod, ketyegőd rendben? Hogy néz ki a lábedzésed? Mióta csinálod?

2016. jan. 12. 21:16
 2/10 A kérdező kommentje:

"Pulzusod, vérnyomásod, ketyegőd rendben?"

Elméletileg rendben, soha nem voltak vele gondok. Bár tény, hogy a guggolásnál majd kiköpöm a tüdőmet. Csak ezzel két gond van:

Az első: Szoktam 20 perces intenzív edzéseket tolni, ami így néz ki:

testrész 1. 2. 3. gyakorlat ~10 ismétléssel és csak utána egy perc pihenő, majd ez még kétszer.

Második: Más testrészeknél nincs ilyen gondom.

"Hogy néz ki a lábedzésed?"

A mai:

Guggolás,lábtolás,kitörés,lábhajlítás,vádli gépen, ülő vádli. 3x10 - izolált gyakorlatok: 3x12 vádli: 3x20

Jövő heti:

Guggolás

merevlábú felhúzás

kitörés

lábhajlítás

lábnyújtás

vádli gépen, ülő vádli

3.heti ( 5x5 ):

Elölguggolás mellre vétellel (tehát a földről kapom fel a súlyt, aztán guggolok vele).

Guggolás szélesen

kitörés

merevlábú felhúzás

"Mióta csinálod?"

8 éve edzem, ebből 5 éve lábazom (igen, tudom...)

Az 5-6 ismétlésnél nincs ilyen gondom, csak felette.

2016. jan. 12. 21:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem akkor volt ilyen, amikor edzés előtt nem ettem elég szénhidrátot. Próbálj meg előtte kb. egy órával kajálni, lehetőleg sok lassú ch-t. Egy próbát megér.
2016. jan. 12. 21:25
 4/10 A kérdező kommentje:
+ natural vagyok, így nagy súly sincs.
2016. jan. 12. 21:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Anthony Cade - erre gondoltam én is, hogy edzés előtt több szénhidrátot kellene ennem. Eléggé kimérten eszem, lehet, hogy lábazás előtti étkezéshez több CH-t "csoportosítok". Többet, mint a többi napon. Csak kíváncsi vagyok, hátha más lehet a gond.
2016. jan. 12. 21:28
 6/10 A kérdező kommentje:

Azért évek múlva teszem fel ezt a kérdést, mert eleinte úgy voltam vele, hogy majd elmúlik, megerősödöm, csak még kezdő vagyok, ezért gyengélkedem stb...

De már kezd zavarni.

2016. jan. 12. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálam is előfordul néha, főleg ha edzőtárssal odavágunk, erőltetett ismétlések, bukáson túl, van hogy nem csak hányinger, de a kaja is visszaköszön.
2016. jan. 12. 21:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyébként a több ch megoldás lehet, de a túl sok sem jó, plusz mindenképp összetett ch legyen.
2016. jan. 12. 21:39
 9/10 anonim válasza:
Ez nem azért van, mert a láb elég nagy izomcsoport és sok vért von el az agytól/emésztőrendszertől, és emiatt szarul érzed magad?
2016. jan. 12. 22:11
 10/10 Jaki002 ***** válasza:

Nem lehet, hogy ezt Te idézed elő, azzal, hogy bebeszéled magadnak ezt a leesett a cukrom dolgot? Ha ilyen gondjaid vannak akkor az cukorbetegségre, vérszegénységre vagy ilyesmire utal..

De szerintem csak bebeszéled magadnak.

2016. jan. 13. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!