Az ember izomzatát milyen arányban építik fel az aminosavak?
Olvasni olyat, hogy 60% glutamin, közben ugyanazon az oldalon egy másik cikkben már azt írják, hogy ez tévhit. Írták azt is, hogy 35% BCAA aminokból áll, de azt már nem, hogy a leucin, izoleucin, valin pontosan milyen arányban oszlik meg.
Milyen az ember húsának aminosavprofilja?
--gömb--
Ezt csak az Úr szelleme tudja.
Amúgy én úgy tudom hogy az a 60% a szabad aminosavakon belüli arány, de javítson ki valaki ha baromságot írok.
A bcaa reális lehet (bár sztem kevesebb), de konkrét arányokat nem hiszem hogy bárki megállapított volna, esetleg a Kannibál Nutrition munkatársai foglalkoznak ilyennel szerintem :D
Nem akarok emberhúst enni, de valóban az a kérdés ihlette ezt a kérdést, bár már korábban is gondolkoztam rajta.
Nem találtam, csak ilyen szarságok jönnek be, ami végül tuna fish meg más húsok aminoját írja le.
Szerintem vizsgálta már meg valaki. El tudom képzelni, hogy pl.: egy halálra ítélt bűnöző testét felajánlják ilyen kutatási célra. Nem kell, hogy sokan foglalkozzanak vele, elég ha csak egyetlen kis csoport egyszer végez el egy ilyen kutatást. Ha a BCAA 35%-ot meg tudták állapítani, akkor ebben a körben szerintem biztos megállapították a teljesen összetételt és nem végeztek fél munkát.
Tudom, hogy nincs jelentősége, mert a szervezet úgyis előállítja, ami kell, az esszenciálisak (ami nem 7, hanem 9) meg minden húsban ott vannak. Csak kíváncsiságból érdekel. :)
Aránytalannak érzem, hogy 4 amino alkotná a 95%-ot, a maradék 5% meg a többi 15-20 aminora korlátozódna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!