Havi hány ezer forintból lehet kihozni egy étrendet testépítéshez?
Havi 20 ezer? Nagyon puritán módon kijöhet, de az se mindegy, mekkora vagy s mennyi fehérjével fejlődsz... A kalóriaszükséglet kevésbé fontos, mert kalóriát igen olcsón be lehet vinni, ha már a szükséges tápanyagokkal nincs gond.
No persze, kiegészítő ebbe már nem tudom, hogyan férhet, azokhoz nem értek, én előszeretettel kerülöm őket, bár nem is testépítek, az a jövő zenéje és akkor sem arról fog szólni az életem.
De ahhoz értek, hogy hogyan lehet kijönni 30 ezer alatt étellel. Nekem jól, puritán módon 20 ezer is elég lenne az élvezetes és egészségesnek tűnő étkezésemhez. Előny, ha zsírra alapozol, mert akkor bejönnek az étkezést olcsóbbá tevő zsíros fehérjék. Csirkére nekem nem jut, még jó, hogy ki nem állhatom. A tojás pedig olcsó, tekintve, hogy mennyi tápanyagot ad s a fehérje mellé sok zsírt is (ez valamelyest a zsíros húsok egy részére is áll). A szezonális zöldség is olcsó, a zsír is, de ha azért az extra szénhidrátszegénység nem a műfajod, akkor ehetsz olcsó rizst (eddig a felismerésig nyilván eljutottál) s persze sok egyebet. A hüvelyesek a szénhidrátos olcsó fehérjebevitelt támogatják, csak nem komplett fehérjék, erre nem árt ügyelni (de kiegészítő fehérjebevitelnek jó opció lehet, főleg, ha szorít a pénz s nem válogathatsz. persze sokan nem bírják nagyobb mennyiségben).
Az előbb nem írtam, de én így csinálom:
Olcsó szezonális zöldségek (másféle is, de kevés), kókuszzsír, olajos magvak (főleg az olcsóbbak, illetve dió, ami nekünk ingyen van), s mindenekelőtt tojás, fehérjebevitelemet sokkal kényelmesebb egy ízes, könnyen elkészíthető komplett állati fehérjére építeni, mint növényekre, főleg ketogén diétában. S kéznél tartom a magnéziumtablettákat, ha jót akarok.
Ha nem lenne havi 25 ezrem ételre, akkor elhagynám a még sajna meglevő édességeket és a kávét (ez utóbbi amúgyis ludas lehet a magnéziumhiányban). 15-20 ezer alatt nem volnék hajlandó élni, de ha mégis, akkor dobnám a szénhidrátszegénységet és erősen alapoznék a zöldséges-tojásos rizsre s kölesre (ez utóbbi lenne a színesítés. még mindig nem drága, viszont jobban ízlik) s reménykednék, hogy legalább az egészségem megmarad, igazából a tömegnövelést már luxusnak tekinteném ezen a szinten, ahol a túlélésért küzdök és mindennap eszembe jut az öngyilkosság, mert ez már nem élet.
25 ezer alatt nekem akkor is kényelmetlen, ha nem szedek kiegészítőt, nincs nagy kalória- és fehérjeigényem és nagyon szeretem az olcsó ételek jelentős részét. Valamennyi pénz, ugye, kell. A szénhidrát és a zsír még összejön, de a fehérje és az összes szükséges tápanyag nem jön össze nagyon kevés pénzből, vagy ha mégis, akkor kegyetlenül képben kell lenni, sakkozgatni és nem válogatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!