Tömegnöveléshez kaja mennyiség?
Sziasztok!
Elakarok kezdeni edzeni edzeni,edzésterv faszán megvan azzal semmi baj.
Viszont a kajálás az nem nagyon megy.
Nos nem azért kérek segitséget mert lusta vagyok utána nézni mert utána éztem,csak megerősitést esetleg személyes tanácsokra vadászok.
173cm vagyok és 56kg.18f
Ektomorf alakú vagyok és nagyon vékony.Elolvastam a sárga kapszulát és abbol arra következtettem hogy edzés mellett hogy tömeget növeljek 400g szénhidrátra és 130g fehérjére van szükségem.
Ez ugye azt jelenti hogy napi 600g csirkemell(lehet más kaja is(gondolom)de most ez jó példának) és 400g rizst kéne megennem?
Mert ez a méretemhez képest rengeteg szerintem.Értem hogy 6 étkezésben de akkoris.Ha valaki megtudja mondani jól számoltam e hálás lennék.
Illetve ugye suliba járok igy ott nehézkes bevinni a 3 óránkénti 20-30 fehérjét.Erre valami tanács amit vihetnék és eláll sokáig,konnyen ehető menet közben?
Hálás lennék a segitségért elörre is köszönöm!
A zsemléről:
Én még nem olvastam ilyet, de nem is látom logikusnak... Már írtam. Fehérje, kalória, edzés. Az izomnak muszáj fejlődnie így, tökmindegy, hogy eszel-e finomlisztet, gyümölcsöt vagy csokimikulást... Más okból célszerű lehet elkerülni, de az nem az izomépítés, szerintem. De javítson ki valaki, ha valamit nagyon nem tudok...
S tényleg gondoljunk a bőven evő, aktív emberekre. Vagy a fiatal hobbitestépítőkre, akik otthon esznek. Látható, hogy az izomfejlődést nem igazán tudja megakadályozni a többé-kevésbé rossz étrend sem (amiben azért a fehérje és a kalóriatöbblet megvan).
Szerintem kicsit túlságosan sokat olvastál és paranoid vagy. Mondjuk érdeklődni jó, olvass még, csak azért ne csavarodj be, nagyon gazdag téma, tudom, hogy be tudja szippantani az embert.
Sok évek óta edző kevesebbet parázik ezeken, pedig nekik már jobban oda kell figyelniük. Te még elég könnyen tudsz látványosan fejlődni. Tudd, hogy nagyon jó neked :D Fiatal kor, tesztoszteron, kevés háj... Én 39 éves vagyok, lusta, kicsit még hájas és nő. De mindig szerettem a kihívásokat. No, nekem sokkal nehezebb lesz. Te csak csináld rendesen és menni fog, közben úgyis kitapasztalsz egy csomó mindent a saját egyéni szervezeted működéséről, mi jó neked, mennyivel fejlődsz, ésatöbbi.
Ja, még sokkal értelmesebb is vagy, mint azok, akiknek ugyan lövésük sincs az étkezésről és nem is olvasnak utána, bezzeg 26 féle kiegészítőt vesznek, mielőtt az első gyakorlatot végrehajtanák vézna kis testükkel... Még gyermekek, csodaszerekben hisznek a munka és étrend helyett, pedig ez hiba. Egy kezdő csak egyen és eddzen rendesen...
Igazad van Lazábra probálom venni.
Köszi még1-szer,és nekedis hajrá sok sikert a jövőben!
Totálisan egyetértek, de attól még nem igaz az, hogy nem ideális étrend mellett nincs izomfejlődés :)
Szerintem is tegyünk meg minél többet az egészséges étrend érdekében. Én valamivel finnyásabb is vagyok, mint egy testépítő, akinek egy nagyüzemi csirke is elég jó :D Bár egyes pontokon még dolgoznom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!