Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegnöveléshez kaja mennyiség?

Tömegnöveléshez kaja mennyiség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elakarok kezdeni edzeni edzeni,edzésterv faszán megvan azzal semmi baj.

Viszont a kajálás az nem nagyon megy.

Nos nem azért kérek segitséget mert lusta vagyok utána nézni mert utána éztem,csak megerősitést esetleg személyes tanácsokra vadászok.

173cm vagyok és 56kg.18f

Ektomorf alakú vagyok és nagyon vékony.Elolvastam a sárga kapszulát és abbol arra következtettem hogy edzés mellett hogy tömeget növeljek 400g szénhidrátra és 130g fehérjére van szükségem.

Ez ugye azt jelenti hogy napi 600g csirkemell(lehet más kaja is(gondolom)de most ez jó példának) és 400g rizst kéne megennem?

Mert ez a méretemhez képest rengeteg szerintem.Értem hogy 6 étkezésben de akkoris.Ha valaki megtudja mondani jól számoltam e hálás lennék.

Illetve ugye suliba járok igy ott nehézkes bevinni a 3 óránkénti 20-30 fehérjét.Erre valami tanács amit vihetnék és eláll sokáig,konnyen ehető menet közben?

Hálás lennék a segitségért elörre is köszönöm!

2015. dec. 9. 12:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Jaj, jaj, fogom a fejem azokon, amiket olvastál... Hát persze, rizs nélkül megáll az élet és a fejlődés :D Ez mekkora butaság. NINCS ÉTEL, ami nélkül ne tudnál testépíteni, nincs. Még hús és gabona nélkül is lehet :D

"3 óránként bekell vinni valami fehérjét különben esély sincs a fejlödésre"

Lol. Erről az időszakos böjtölő testépítőket kellene megkérdezi :D

Aki nem eszik pár óránként, az fizikai munkás is lehet, annyi izma marad, mint csecsemőként volt? :D Vagy azért néha felcsúszik 1-2 gramm izom?

OK, hogy sokan megpróbálják ideálisan csinálni a dolgokat, sajna közben van pár téveszméjük...

Neked mint normál embernek, aki csak jobban akar kinézni, fiatal, a zsírosodással sincs gondja, nos, szerintem neked ennyire nem kell elborulnod. Még rossz étrenddel is lehet valamit fejlődni így, persze sokkal jobb egy jó étrend, ha meg tudod oldani, nyilván tedd oda magad e téren, ez fontos. A rizs erőltetése felesleges, az egy olcsó szénhidrát, amire vannak alternatívák.

Ha eddig nagyon máshogy ettél, szerintem is jobb a fokozatosság. De bennem felmerül, hogy vajon tényleg a szokásaidtól erősen eltérő tipikus módszer való-e Neked.

Neked kell tudnod, hogy a 2 evés az természetes, jó számodra vagy így alakult s igazából nem jó. Van, akinek kegyetlen rossz ötlet a napi 6 evés és a sok szénhidrát. Sokaknak bejön, de nem mindenkinek. Edzeni ugyan még nem kezdtem el rendesen, de a táplálkozásommal évek óta kísérletezek. Sokmindent meg lehet szokni, de vannak egyéni dolgok, amik nem tudnak változni. Fontos, hogy rátalálj a saját módszeredre, ez evés és edzés terén is így van.

2015. dec. 9. 16:08
 12/26 anonim ***** válasza:
Szívesen! :)
2015. dec. 9. 16:08
 13/26 A kérdező kommentje:

Utolsó elötti:

Igen sajna én hittem a leirtaknak mert a shopbuilder egy jó oldalnak tünt de ugy látszik ebben se lehet már bizni.A baj hogy hittem nekik és egy darabig megprobáltam a napi álltalam leirt mennyiséget erőltetni és nem lett semmi jobb tőle csak annyi hogy ránéztem a rizsre vagy a csirkemellre és már attol rosszul voltam.

Napi 2-szer azért ettem eddig mert nemis az idő meg hogy igy alakult hanem ha leülök tanulni,játszani,olvasni vagy valami valahogy "elfelejtek" enni és ennek köszönhetően reggel este eszek csak.Ugyanez van az ivással.

Akkor kiprobálom felesben durumtészta-rizsel a ch bevitelt mert nemis szeretem a rizst és már nagyon elegem van belöle.

Nekedis köszönöm hogy irtál és a sok segitséget.

Kisérletezgetek aztán majd kiderül a dolog.

Illetve még a végére annyi kérdésem lenne töled meg az utolsó hozzászólótól hogy akkor nemis kötelező CSAK csirkemell?

Mert(megintcsak olvastam) hogy abba van a legtöbb és legjobb fehérje,illetve tudtok olyan oldalt ahol ezzel kapcsolatban megbizható dolgokat lehet olvasni?

2015. dec. 9. 16:16
 14/26 anonim ***** válasza:
Nem kötelező a csirkemell, dehogyis! Az a legjobb, de bármilyen húst ehetsz! Sőt kombinálhatod a húst növényi fehérjeforrással is. Minden húsnak más a zsír és fehérjetartalma, azt majd nézd meg! A marha, pulyka, disznó is jó!
2015. dec. 9. 16:34
 15/26 A kérdező kommentje:
Rendben köszi szépen,és majd viszek suliba csirkemellet zsömlében az nembaj ha az rendes és nem tk?
2015. dec. 9. 16:37
 16/26 anonim ***** válasza:
Ch szempontjából mindegy! :)Más miatt nem ajánlják sokan.
2015. dec. 9. 16:38
 17/26 A kérdező kommentje:
Nem ch-ra gondoltam hanem ha nem tk zsömlét eszek akkor nemlesz az hogy az izomzat lassabban fejlödik vagy egyálltalán?Mert eztis sok helyen olvastam.
2015. dec. 9. 16:41
 18/26 anonim ***** válasza:

A shopbuilderen írták ezeket? Hoppá. Én is sokat olvasgattam ott, azt mondjuk láttam, hogy nagyon odavannak a 3 órájukért (pedig ha lassú felszívódású fehérjét eszel, az még 8 óra múlva is elláthat aminosavakkal s nem tudom, mennyire igaz, de némelyik cikk és sokak tapasztalata alapján napi 1 evés mellett sem kell féltened az izmaid. van, aki 36 órán át sem eszik, de ott én már paráznék az aminosavhiánytól. persze nem vagyok ez irányban képzett tudós, írni pedig sokmindent lehet, épp ezért nehéz a cikkekkel), de alapvetően egyetértettem az ott írtak zömével. Eh.

Ha nem kifejezetten éhezel meg, akkor durvának tűnik a napi 6 étkezés, bár azok ugye kicsik lesznek, ami ellensúlyozza az étkezések számát. Nem tudom, eddig mennyit ettél, s hogyan esik számodra a sok kis étkezés, ezt ki kell tapasztalnod.

S a te szinteden (úgy értem, 56 kilóról könnyű javítani, nem kell tökéletesen sem enned hozzá :)) talán fontosabb, hogy tegyél lépéseket, de közben érezd jól magad, ne borítsd fel teljesen az életed megszokott ritmusát. Fejlődni fogsz anélkül is, csak az edzés és a kalóriatöbblet az, aminek meg kell lennie, s a megfelelő fehérjebevitelnek is persze.

Nem kötelező a csirkemell, korábban írtam, hogy igazából a hús sem (mindössze sokaknak könnyebb vele plusz szeretik) :) A fehérje a kötelező. A csirkemell azért népszerű, mert kicsit sem zsíros s ez a tipikus zsírszegény testépítő étrendhez jól passzol. Csóróbbak vagy akiknek nem ízlik a csirkemell, gyakran használnak pl. csirkecombot. Picit zsírosabb, de zsír úgyis kell, habár van, aki kerüli vagy minimalizálja a telített zsírokat. Van, aki nem. Már eddig is kiderülhetett számodra, hogy nincs egyetlen kőbe vésett ideális módszer.

Sokan tojást is esznek, tápanyagdús, értékes cucc, persze zsíros, bár kapható tojásfehérjerúd (vagy akkor már tojásfehérjepor), de napi pár tojás keveseknek gond. Aki pedig napi rengeteg tojást eszik, az úgysem a tipikus zsírszegény vonalat követi s nem érdekli, hogy sok lesz a zsír.

A vegánok fehérjebevitelére most nem térek ki túlságosan, de még ők is simán meg tudják oldani az izomépítést. Be kell vinni minden esszenciális aminosavat a megfelelő mennyiségben, ez az, amit ehhez meg kell oldani, speciális kitüntetett ételek nem kellenek hozzá. A csirkemell sokak célszerű választása, de nincs benne semmi mágikus vagy pótolhatatlan.

2015. dec. 9. 16:43
 19/26 anonim ***** válasza:

Magamon még nem vettem észre ilyen összefüggést!

( Ezen jót röhögtem amúgy. Ezt hol olvastad?

2015. dec. 9. 16:44
 20/26 A kérdező kommentje:

Nem mindent a shopbuilderen olvastam mert amikor elhatároztam hogy változtatok magamon akkor egész hétvégén ilyen oldalakat kerestem tanulmányoztam.Köszönök szépen mindent igy egyszerübb lesz étrendet összeállitani.A shopbuildert azért hoztam fel mert ott nagyon aztmondják hogy csak csirkemell rizs de valószeg profi testépitőknél igyis van nem vitatom.

Utolsó:Nemtudom hol olvastam már:D Hajlamos vagyok elhinni sok mindent főleg ha a témában amatör vagyok.

Köszönöm nektek a segitséget!

2015. dec. 9. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!