Tömegnöveléshez kaja mennyiség?
Sziasztok!
Elakarok kezdeni edzeni edzeni,edzésterv faszán megvan azzal semmi baj.
Viszont a kajálás az nem nagyon megy.
Nos nem azért kérek segitséget mert lusta vagyok utána nézni mert utána éztem,csak megerősitést esetleg személyes tanácsokra vadászok.
173cm vagyok és 56kg.18f
Ektomorf alakú vagyok és nagyon vékony.Elolvastam a sárga kapszulát és abbol arra következtettem hogy edzés mellett hogy tömeget növeljek 400g szénhidrátra és 130g fehérjére van szükségem.
Ez ugye azt jelenti hogy napi 600g csirkemell(lehet más kaja is(gondolom)de most ez jó példának) és 400g rizst kéne megennem?
Mert ez a méretemhez képest rengeteg szerintem.Értem hogy 6 étkezésben de akkoris.Ha valaki megtudja mondani jól számoltam e hálás lennék.
Illetve ugye suliba járok igy ott nehézkes bevinni a 3 óránkénti 20-30 fehérjét.Erre valami tanács amit vihetnék és eláll sokáig,konnyen ehető menet közben?
Hálás lennék a segitségért elörre is köszönöm!
Én speciel soha senkinek nem ajánlom a búzalisztet (nekem aztán tökmindegy a színe, mind ugyanaz, csak kis plusz van a nem fehérben, ami lassítja a felszívódását. de a lassú felszívódás piedesztálra helyezése inkább a fogyózóknál van, meg is értem), de attól még van testépítő, aki eszi. Egyéni döntés kérdése, kinek mi szimpatikus és működik. Mert nincs olyan, hogy valaki megmondja a tutit és az a jó mindenkinek. Az a jó étrend, ami számodra elhozza a sikert. Nyilván ki kell indulni valamiből s lehet tanácsokat adni, de a végén te döntesz, illetve te tapasztalod ki, hogy mi merre.
Azt írod, sok neked annyi étel. Ha nem tudod megenni, akkor valami más megoldást kell választanod, hiába mondjuk, hogy de, annak be kell mennie.
Szinte bármit vihetsz suliba. Ha csirkerizsre alapozol, akkor nyilván csirkerizst. Ehető hidegen és nem romlik meg órák alatt...
De nem is mindenki eszik 3 óránként, ez megint döntés kérdése. Ahogy minden egyéb szabályt fel lehet rúgni, kivéve a legalapabbakat: elegendő fehérje és zsír és kalória szükséges, s megfelelő edzés. No meg kellően tápanyagdús étrend. De nem kicsi a mozgástér. De talán hasznosabb nem koncentrálni most az extra utakra... Viszont akkor meg kell tudnod enni a fent írt, igazán nem nagy mennyiséget. Ehetsz mást is, mint rizst, ha jobban tetszik, sokféle gabona van, én a gluténmenteseket ajánlom, de ha valaki máshogy csinálja, az se baj.
Rendben.Én a shopbuilder.hu-n olvasgattam és ott nagyon azt irják hogy amiben fehér liszt van az alapbol alkalmatlan testépités mellett még ha csak hobbi szinten csinálod is.Meg ott szinte minden mintaétrendbe ilyen olyan port tesznek gondolom hogy jobban fogyjon a termék.
Meg ott olvastam aztis hogy 3 óránként bekell vinni valami fehérjét különben esély sincs a fejlödésre.
Mondjuk ha kezdek 250-300g rizzsel és majd emel ahogy hozzászokok a több kajáláshoz az ugy elég?Mert gondolom majd az edzéstöl is több étvágyam lesz.A rizst igazábol nem szeretem csak azért eszem azt mert azt olvastam csak abban van megfelelő minőségű ch.
De akkor pl. spagetti tésztát is ehetek?(persze csak a tésztát magát)
Azis megfelelő ch forrás a növekedéshez?
Az a baj a kajálással hogy eddig napi 2x ettem valamennyit és nem vagyok hozzászokva ehez de mindenképp ráveszem magam mert nagyon nem vagyok elégedett az alakommal.
Illetve utolsó kérdezted a zsírt itt gondba vagyok mert valahol azt olvastam hogy a csirkerizzsel megy be elég de nemtudom.Meg aztse miböl lehetne azt pótolni.
Igazábol elhizástol nemkell félnem mivel 15 éves korom óta 54-56kg között vagyok...
Tésztát is ehetsz persze! Én a durumtésztát ajánlom!
Meg gyakorlatilag bármit, főleg tömegelésnél. A krumpli sem ördögtől való, sőt a csirkén kívül bármilyen hús megfelel. Ha zsírosabb, akkor figyelj oda , hogy annak a zsírtartalmával is kalkulálj. Legyen meg egész nap a megfelelő makrobevitel, oszd el úgy az étkezéseket, ahogy neked a legjobban passzol az életviteledbe. Elsőre nem fogsz tudni 5-6-szor enni, és a mennyiség is sok lesz, a lényeg, hogy lassan, fokozatosan szoktasd magad az étrendedhez, különben rosszul leszel! Először próbálj többször enni, aztán többet enni, majd szépen lassan elhagyni az egészségtelen elemeket az étrendedből. A suliba vihetsz csirkemelles szendvicset zöldséggel, tk zsemlében. Nem kell azonnal megváltani a világot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!