Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van kevesebb fehérje a...

Miért van kevesebb fehérje a konzerves babban mint a szárazban?

Figyelt kérdés

2015. dec. 7. 18:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Ugyanannyi van benne, csak gondolom a konzerves bab tartalmaz valami szószt, adalékanyagot, ezért arányaiban kevesebb lesz.
2015. dec. 7. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
2015. dec. 7. 18:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Előbb már leírtam, a konzervben több a lé, ami lényegében víz.

Kiszedsz 100 gramm szárazborsót, van benne 100 darab borsó.

Kiszedsz 100 gramm konzerves borsót, van benne 30 darab borsó, a tömeg többi részét a víz, szósz, meg a franc tudja mi adja. Ezért van eltérés.

Nem értek a konzervekhez, de gondolom valami folyadékban van az egész.

2015. dec. 7. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
okés, szóval ha veszek X gramm száraz borsót, megcsinálom, lesz 100 g, abba ugyan annyi a ch meg a protein, mintha vennék konzervez, leönteném a szószt és úgy lenne 100 g?
2015. dec. 7. 18:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem, mert a főzéskor a bab is vesz fel vizet. Tehát ha megfőzöl 100 g babot, akkor abból lesz nem tudom hány, mondjuk 150 g főtt bab. Ugyanúgy, mint ahogy a rizs kb. háromszorosára dagad.
2015. dec. 7. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen. A száraz borsó és a kulimász nélküli konzerves borsó teljesen ugyanaz.
2015. dec. 7. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Mármint úgy értem, hogy a száraz borsó készre csinálva* egyenértékű a konzerves borsóval kulimász nélkül. De itt attól is függ, hogy főzés során mennyi vizet vesz fel a bab. A rizst meg lehet csinálni úgy is, hogy másfélszeresére dagad, meg úgy is, hogy háromszorosára. Az előttem lévő írta jól.
2015. dec. 7. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

a szárazbab SZÁRAZ-bab, vagyis nincs benne víz. Ezért kell beáztatni mielött megfőzöd.


A konzervbab meg eleve be van áztatva. Ezért a babszemeknek van víztartalma is, ezért aránylag kevesebb szárazanyagot (protein, ch) tartalmaz.


Ennyi a rejtély.

2015. dec. 7. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!