Ha nagyon gyenge vagyok akkor ne a testépítéssel kezdjek?
Figyelt kérdés
22 éves 55 kg / 175 centi vagyok, és vettem itthonra súlyzókat, viszont már kisebb súlyoknál is(6-10 kiló) érzem hogy megcsuklik a gerincem, fáj a csuklóm stb. Egykezes bicepszezésnél nem kellene meghalnom 10 kilótól.
Gondoltam arra hogy úszás jobb sport lenne hogy formába hozzam magam.
2015. dec. 6. 21:27
1/5 Cortez70 válasza:
Mehet a súlyzós edzés, de vegyél vissza a súlyokból. Annyi legyen a súly, hogy sorozatonkènt kb 12-15 ismétlés nenjen szabàkyosan.
2/5 Glacierous válasza:
Vedd lejjebb a súlyt.Én 6 kilóval kezdtem egykezessel.De pár egykezessel nem sokra mész.Menj el egy terembe.Az első két hónap legyen átmozgató.Tanuld meg helyesen végezni a gyakorlatokat.Ha erős akarsz lenni,csináld végig az ICF 5x5-öt.
3/5 anonim válasza:
A második válaszolónak igaza van, legjobb, ha átmozgató edzéssel kezdesz. Általános igazság, hogy a kondi mindenkinek jó, mert lehet csökkenteni-növelni a súlyokat, esetleg kihagyni/helyettesíteni azokat a gyakorlatokat, amelyek nem kívánatos (sérült) területeket terhelnének. Abból, amit leírsz, nálad elsődleges kérdés a törzsizmok (core) erősítése is. Nézz szét a BuilderShop-os cikkek között, bőven találsz kezdő edzéstervet is (csak ne ijedj meg a többitől).
4/5 Cortez70 válasza:
Én is átmozgató edzésről beszéltem, nem csak a másodiknak van igaza.
5/5 anonim válasza:
Ha szégyenlős vagy, vagy ilyesmi, akkor kezdd a Fegyencedzéssel. De a teremben is lehet edzeni, ott több felszerelés van, valamivel egyszerűbb is, mint otthon + biztonságosabb, mert bárki segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!