A profi súlyemelők hogyan tudnak akkora nagy izomtömeggel rendelkezni a kis testsúlyukhoz képest? Pedig az izom ráadásul nehezebb mint a zsír?
A TV-ben láttam a súlyemelés világbajnokságot. 85 kg-os kategóriában olyan 180 cm magasság körüliek voltak, és volt néhány akkora izomtömeggel rendelkezett, mintha lett volna 90-100 kg-os. Volt vagy 44-es karja, meg 70 -es combja biztos. Hogy lehetséges ez? Én 80 kg vagyok, 180 cm magas, aztán van 37-es karom, meg 61-es combom. A testzsír százalékom meg ugyan annyi lehet.
Szerintetek?
úgy, hogy fix hogy nem 180cmk voltak.
180 körül 80-85 nem egy nagy tömeg.
hát nem tudom, szerintem elég magasak, sokuk biztos van 180 cm. Ezeknél magasabbat is láttam, nagyobb izomtömeggel tegnap. Vagy olyan nagyon sok különbség lenne 80 és 85 kg között, ha ugyan azt az embert vesszük? Magyarán, ha felmegyek 5 kgot tiszta izomban, akkor az sokkal brutálabb lennék? Karban, vállban hogy adódna például?
Tápkiegtől ne várd hogy kitolja a naturál határodat, SEMMI +t nem ad az edzésedhez.
Táplálék-kiegészítő magyarul: ha nem tudsz megenni egy rendes diétát, akkor tolsz tápkieget, hogy meglegyen a megfelelő makro. Persze ehelyett mindenki orrba szájba tolja, és a közvélemény szerint szteroid.
btw:
Átlagba 173cm-esek a 85 kilós versenyzők +/- 8cm
ez a csávó 175cm:
ezért mondom hogy 180 on egy 85kg nem egy nagy tömeg, az kb amit naturálba elérhetsz max. Most erről lehet vki vitát nyit, hogy dehogy súlyemelők nem szárazok, és hogy akkoris mert ő BCAA-t szed és hogy menne. Nem érdekel. Kb (!!!!!!) erről van szó, iránymutatás. Vannak eltérések, kirívó esetek.
Kreatinnak semmilyen hatása nincs amit kívánhatnál.
Vizet köt meg az izomrostok között, ezáltal nö az erőszint, nő a tömeged (a + víz miatt), és az izmok nagyobbnak néznek ki. Amikor szeded. És akkor is egy gyk fix mértékkel.
Abbahagyod a szedését kiürül a víz, összeesel, tömeget vesztesz, és még depis is leszel hogy miért esel össze. Nah azért barátom, mert eddig azt hitted hogy az tömeg rajtad pedig csak víz volt kötve az izmokban.
Emellett hozzátenném, hogy semmivel nem jön rád több tömeg a kreatin használat alatt a vizen kívül (szóval amikor abbahagyod és távozik a megkötött víz, ugyanakkora lesz a valódi fejlődés, mintha nem is szedted volna)
Nem tudsz olyan "tápkieget" mondani ami bármivel is kitolná a genetikai maxod. Ilyen olyan "kamu" meg látvány dolgokat lehet tolni ahogy a kreatin is az, de a határ az határ. Onnantól vagy megelégedsz vele, vagy koxolsz (ne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!