A vállfájdalom ellen mit tegyek?
Ha jól sejtem,akkor "befagyott váll" szindrómád van(adhesiv capsulitis)
Nekem is ez volt,ízületvédő nem fog segíteni.Ha nagyon fáj,tigristapaszt tehetsz rá,de maga a gyulladás ettől sem fog elmúlni.Csökkentsd le a súlyokat első lépésben.Ha nem segít,csökkentsd az edzés gyakoriságát is.Ha ez sem,akkor függeszd fel az edzést ideiglenesen.Közben minden nap csinálj válltornát(ha tudsz edzeni,akkor is)de súly nélkül.kezed a válladra rakod,és karkörzések előre hátra.Nyújtás sem árt.Hogy mennyi idő mire rendbe jössz,nem tudom megmondani.Nekem kb.másfél hónap volt.Utána óvatosan elkezdhetsz edzeni,lehetőleg kisebb súllyal,és a válltornát akkor is csináld néha,megelőzésképpen.Sajnos ez a betegség szeret visszatérni.
Jókat írnak előttem.
Az ízületvédő valóban nem fog segíteni.
Ha most be van gyulladva a vállad, mehet valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő. Lehetőleg ne kenőcs, az már kevés, hanem tabletta.
Ezt olvasd el:
Aztán torna, sok türelem!!! és kezdeti terheléscsökkentés.
Bizonyos gyakorlatokat el kellene hagyni (pl. tolódzkodás):
Bunnynak is vannak erről videói neten.
Fekvenyomás helyett ferdepados fekvenyomás és egyéb praktikák.
Legegyszerűbb, ha nem randommarcira hallgatsz GYIK-ról, hanem elmész vele dokihoz, vagy gyógytornászhoz.
Minden mozgásszervi gondod pikkpakk helyretesz egy gyógytornász
Én is ezt hittem. Aztán végül neten olvastam össze, mi a tuti (meg persze megtapasztaltam a saját bőrömön).
Elment a dokikkal fél évem. Plusz közölték, hogy valószínűleg jobb lenne, ha többé nem edzenék. Aztán Telenyomtak diprophos-szal. Szerinted?
Az fix, hogy egy vélemény nem vélemény (nemrég majdnem megműtöttek mert porcleválást állapítottak meg. másodvélemény meg pár órával műtét előtt kimondta hogy itt nincs miről beszélni), én inkább a gyógytornászban "hiszek".
A vállfájdalmad ha nincs szervi elváltozás (orvos ellenőrzi), akkor nyilvánvalóan valamilyen mobilitási problémában szenved, amit viszont a gyógytornász egyből felderít, és megfelelő gyakorlatokkal, és nyújtásokkal helyretesz. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!