Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek azok akik az...

Szerintetek azok akik az abszolút kezdő dagiknak azt tanácsolják, hogy hagyják a súlyzós edzést és kardiózzanak előbb, azok már életükben letolhattak tisztességesen egy lábezdést?

Figyelt kérdés
Pont most lábaztam és guggolás után mindig ez jár a fejemben, hogy 30 perc intervallum futás nem dolgoztatja meg úgy a szívemet, mint 3*8 at guggolni 100ba...

2015. nov. 3. 12:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

You know yothing Musclemore...

Fogyni nem a kardiótól fogy senki, hanem attól, hogy a glikogén raktárak kiürülnek, ekkor a kis tested értelmezi, hogy más energiaforrás kell. plussz a vércukor hiánya se mindegy... mivel nincs ch utánpótlás, a vércukor szint esik, ekkor a májad elkezdi bontani a zsírocskádat és keletkezik belőle glükóz és ketonok...

Tehát a májacskád zsírból gyártja a glükózt...

Ezt hívják glükoneogenezisnek...

Eredetileg nem provokatívnak szántam a kérdést, gondoltam elpoénkodunk kicsit, kiosztok pár zöld pacsit, aztán lesz pár embernek egy jó napja, a franc se gondolta, hogy egyből idetalál két okoska, akik semmit nem tudnak a szervezetük működéséről, de beleszólnak a nagyok dolgába...

2015. nov. 3. 14:52
 12/18 nerd11 ***** válasza:

"Tehát a májacskád zsírból gyártja a glükózt...

Ezt hívják glükoneogenezisnek... "

Jár a Nobel-díj. Zsírból glükóz:)))))

2015. nov. 3. 16:22
 13/18 nerd11 ***** válasza:
3x8 guggolástól nem lesz egyből glükoneogenezis :D Ketogén diétát pedig egy átlag dagi aligha tud betartani
2015. nov. 3. 16:31
 14/18 A kérdező kommentje:
így bomlik a zsír minden egyes emberben... nek kell ehhez ketogén diéta...
2015. nov. 3. 17:23
 15/18 A kérdező kommentje:
bár tudom a te zsírod, csak úgy elteleportál...
2015. nov. 3. 17:25
 16/18 A kérdező kommentje:
glükoneogenezis pedig abban a pillanatban lessz, amint a vércukrod elkezd csökkenni és a gyomor felől nem kap a szervezet szénhidrátot.
2015. nov. 3. 17:30
 17/18 A kérdező kommentje:
ha nem így lenne, meghalnál.
2015. nov. 3. 17:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Meg egy nagyon okos
2015. nov. 3. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!