A gyümölcsfogyasztás mehet a tömegnövelő étrend mellett, vagy inkább hanyagoljam?
"Igen,mert mindenhol mást olvasok,valahol azt,hogy a gyümölcs káros,valahol azt,hogy az esti gyümölcsfogyasztás hízlal,stb.Már nem tudom,hogy mit higyjek."
Nemtudom mennyire használsz táplálék kiegészítőket,de azokra is rá van írva,hogy kiegyensúlyozott vegyes étrend mellé valóak. Azaz ha mindig ugyanazt zabálod akkor jóeséllyel nem juttatsz be mindent a szervezetedbe amit naponta kell. Na erre IS való a táplálékkiegészítő,hogy bejuttasd,de az nem elég,mellé kell a változtatos étrend is. Azmeg,hogyte nem akarsz almát enni emiatt,akkor retardált vagy már bocs. :D
#2: Nem mindenkinek az, sokak szerint pedig felesleges cukor... De meg tudlak érteni, én sem tudom rossznak tekinteni alapból, max. van, akinek jobb csínján bánni vele.
Kérdező: belefér. Vannak testépítők, akik kerülik a gyümölcsöt, van, akik egyáltalán nem. Nyilván nem erre alapozunk, de napi 1-2 alma nem szokott akadályozni senkit sem (akit mégis, az ne egye). Főleg, ha megfelelő időpontban eszi az edzéshez képest.
7
Na ez a baj,hogy valaki kitalálta ezt a marhaságot,hogy tele van cukorral és akkor nem szabad enni. És akkor mivan ha van benne cukor ? mindenbe van már manapság.
#3: Hajajj... Tudod, én mit nem szakértő sem tudok kiigazodni egyes esetekben, de azért a nagy marhaságokat nem hiszem el :)
Miért lenne káros? Egy egész természetes cucc (OK, hogy nemesített és cukros, de akkor is... én ránézek és ösztönösen vonz. van most itthon pár ládával, nehéz betartani, hogy napi 1-2 dekát egyek belőle :D), amiben igen, van cukor, és? Energia s nem özönnel eszed. Plusz azért tartalmaz hasznosabb anyagokat is, de nem utolsósorban zamatos, lédús, frissít és feldob :D Egy pont után betesz a fiziológiai inzulinrezisztenciás nekem, de az egyéni probléma.
A kalóriatöbblettől hízol...
Én is hallottam már bájos történeteket arról, hogy pár deka gyümölcsön túl az masszívan zsírrá alakul, csoda, hogy a 80/10/10 nyersvegánok nem hatalmas guruló zsírpacnik, biztos csalnak. Nyilván ez nem így működik s a gyümölcs nem az ördög ellen való. Én sem tartom ideálisnak, ha valaki szinte csak gyümölcsre alapoz, bármilyen is a hitrendszere, de napi 1-2 db vagy egyeseknél kiló gyümölcs nem okoz elhájasodást, erre nem kevés példa van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!