Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Felhúzás negativ szakasz....

Felhúzás negativ szakasz. Mennyire fontos?

Figyelt kérdés
úgy általában 3 különböző teknika van, egyik a lassú negativ, ahol ellen tartunk a gravitációnak, második a gyors negativ, ahol ugyan rajta marad a kezünk a rúdon, viszont minimálisan tartunk ellen, a harmadik, pedig mikor pozitiv szakasz után szimplán "ledobjuk" a súlyt, elengedjük, azaz nincs negativ. nyilván az utolsót akkor csinálunk, ha csak 1 ismétlést csinálunk, nagy súllyal. szerintetek TESTÉPITÉS szempontjából melyik a leg hatásosabb? nyilván ha már csak 2-3 ismétlést csinálunk, és 70-80%al dolgozunk, nehéz, és nem is biztonságos a lassú negativ. ti hogy csináljátok?

2015. okt. 24. 19:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
[link] aszem ez az
2015. okt. 25. 08:10
 22/27 anonim ***** válasza:

Az hogy top3 vagy csak annyit jelent hogy mindenhova válaszolgatsz. Ugyanis mindenki kap minden válaszért pontot akár hasznos akár nem. Szerintem érdemes a %-odat nézni kizárólag, sokat sejtet.

Abban igazad van hogy a negatív szakasz jó, meg minden, csak pont nem felhúzásnál. És itt erről van szó. Lassú negatívnál komoly terhelést kap a derekad, és ha mellé társul egy nem tökéletes kivitelezés, vagy nagy súly akkor nagyon könnyen sérülés lehet belőle. Nem feltétlen egyből, de túl kockázatos az eredményhez képest.

Ezért néz mindenki h.lyének most, mert ugyan általánosságra nézve jó amit írtál itt, a kérdésre, és az adott témára egyszerűen facepalm.

Amúgy is nagyon sok baromságot írsz akár troll kérdés akár nem.

2015. okt. 25. 09:47
 23/27 anonim ***** válasza:

Ha csak nem merevlábás,római illetve nem ezt a típusú felhúzást( https://www.youtube.com/watch?v=CrehCiQyV-Y 5:30) csinálod akkor ne lassítsd a negatívot, mert csak és kizárólag az alsóháti gerincszakaszt terheled vele.

A conventional és szumó deadlift alapgyakorlatok kivitelezése addig tart míg a felhúzás végén megtörténik a lock out. Ez persze nem azt jelenti hogy le kell dobni a súly. Csak rakd le és kész, és ne pattintsd mert magadat csapod be vele.

Annyi értelme lenne belassítani a negatívot, mint egy szakításnál vagy egy felvétel és lökésnél. Ez nem koncentrált bicepszgyakorlat.

2015. okt. 25. 13:30
 24/27 *Glissade* ***** válasza:

Nah, gondoltam, hogy lesznek valakik, akik majd elfilozófiálgatnak ezen a kérdésen.:)

Nekem nem volt türelmem ezen gondolkozni.

Lassú negatív: Nem annyira szeretem, inkább akkor a pozitív szakasz legyen lassú.

Gyors negatív: Megint csak nem szeretem, mert utálom leejteni a súlyt. Szerintem a gyors pozitívnak sincs értelme, feltéve ha nem gyorsaságra, robbanékonyságra akarok edzeni... nah, de pont a felhúzással?!

2015. okt. 26. 01:00
 25/27 *Glissade* ***** válasza:
Gugolás közben szeretek a tempókkal játszani, nem felhúzás közben.
2015. okt. 26. 01:02
 26/27 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a lassú negatív a leghatékonyabb.
2015. nov. 24. 19:51
 27/27 Sowilo ***** válasza:
# 26 hát oszt mír?
2015. nov. 27. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!