Súlyos Vallserules?
Elsonek: Otthon edzek,a szeles huzodzkodas az egyetlen gyakorlat ami tömeget épít a hatra,annyira levan maradva a hátam,hogy kihagyhatatlan.
Másodiknak : nekem iszonyúan faj, de csak a jobb vállam, főleg az oldalra mozgatas,felek hogy nem múlik el
Látod, igazam lett. Hülyeségeket csinálsz, és emiatt sérülsz.
a szűk húzódzkodás és a széles is egyaránt tömegnövelő gyakorlat. de van két nagy különbség.
Az egyik, hogy a széles fogásnál a felkarod kifelé rotált állapotban van, ha nincs meg a megfelelő vállmobilitásod, akkor annak rotátorköpeny sérülés lesz a vége (jó úton haladsz). Ennek minősített esete, ha tarkóhoz húzod. Nagyon kevés ember válla tolerálja ezt hosszútávon.
A másik, a fogásszélesség azt is befolyásolja, hogy melyik része dolgozik a hátadnak. Széles fogással pont a széles hátizmot kíméled, és a csuklyásizmot terheled.mivel ez utóbbi kisebb izom, nem tud akkora erőt kifejteni. vagyis, ugyanaz a súly sokkal nagyobb terhelés szélesen, mínt szűken. -> túlterhelés.
Vagyis a nagy hátad érdekében egy anatómiailag rossz pozícióban edzettél, túl nagy terheléssel. ezért a tested jelzett, ezt hagyd abba, mert sérülésveszélyes.
A vicc az egészben az, hogy a hát méretéhez a széles hátizom sokkalinkább hozzájárul. De hiába széles a neve, nem széles fogással kell edzeni, hanem szűkebb fogással. egy vállszéles fogás bőven elegendő, nem nyírja a vállat, és kap az egész hát.
Most keztem el huzodzkodni, eddig nem csináltam, csak sulyokkal dolgoztam,a huzodzkodást muszály beiktatnom.
És vállszélességben csináltam a gyakorlatot..
Hogy tudnám ugy csinálni , hogy ne nyirjam a rotátorköpenyt? Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!