Mennyi idő megtanulni guggolni?
Figyelt kérdés
Érzem, hogy nem szabályos amit csinálok és fáj a hátam alsó része edzés után közel 1 napig. Gondolom azonnal vegyek vissza a súlyokból. Nagyjából mennyi idő elsajátítani szabályosan a guggolás technikáját és visszatérni a jelnlegi súlyokhoz (90-100kg)?2015. szept. 28. 14:06
1/12 anonim válasza:
ja vegyél vissza 90 100 kiló nagyon sok
Attól, hogy felpakolod mint az állat még nem leszel erősebb se nagyobb
Fokozatosan csináld kis súllyal majd egyre fölfelé
2/12 anonim válasza:
+ nem mindenkinek a dereka bírja a súllyal guggolást.
3/12 anonim válasza:
Nem ártana a törzs izmait is keményebben edzeni mellé, mert ha gyorsan jöttél fel 100 kiló körülre, akkor érthető a dolog.
4/12 A kérdező kommentje:
Kis sulytol kezdtem, de szerintem nem szabályosan ezert itt közepes súlyuknál már érzem , hogy valami nem jo.
2015. szept. 28. 15:53
5/12 anonim válasza:
Esetleg személyi edző 1-2 alkalomra? Csak hogy kijavítsa hibáidat, vagy ha látnád magad kívülről az is sokat segítene.
6/12 Sunshinedoll válasza:
Érdemes lenne esetleg más típusú guggolásokat megpróbálni, mert nem mindenkinek bírja a dereka a nagy súlyt. esetleg próbálj kettlebellel guggolni vagy front squat, vagy egylábas guggolás kisebb súllyal, amit még bír a derekad..
7/12 anonim válasza:
vagy menj le 1 alkalmat kettlebell edzésre,ott guggolni tanítanak meg először.
8/12 Kisboltos válasza:
Nekem a derekem nem szereti annyira a guggolást, mint a lábam. 20 kg-mal menne több, de nem erőltetem, ezért előfárasztást alkalmazok. Lenymom a combfeszítőt, combhajlítót, lábtolót, hasedzést, és utána állok neki guggolni. Amióta így csinálom semmi bajom, és fejlődök mellette. Persze a hát alsót részét is edzem rendesen.
9/12 anonim válasza:
Ne hajolj előre hanem húzd ki magad a feneked meg told ki, hogy ne a derekadon összpontosuljon a tömeg amikor a válladon a rúd
Egyébként meg a felpakolt súly függ a te saját testsúlyodtól is, ha normál testalkat vagy akkor a normál 60-70 kilónál nagyobb súlyok bánthatják a derekad amit ne erőltess ha nem megy mert a csontozatod megy rá ha nem épitkezel hanem csak felpakolod
10/12 A kérdező kommentje:
Eddig mindenkinek köszi!
A hátat/hát alsó részét hogyan edzitek rendesen? Én erre csak felhúzást végzek.
2015. szept. 28. 20:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!