3 éve járok konditerembe és megvagyok elégedve magammal, viszont az utóbbi időbe érzem, hogy szúrások vannak a szívem körül. Mitől lehet az?
A szived nem érzed...
Valószínűbb, hogy a rekeszizmod, vagy a mellizmod rosszalkodik... Én pl évekig azt hittem, hogy néha félrever a szívem, a dokik mindig azt mondták, hogy az képtelenség, aztán egyszer kiderűlt, hogy a rekeszizmom rándul egyet néha...
Mi az, hogy az ember nem érzi a szívét? Ez hülyeség! Akinek infarktusa van, az is érzi, illetve ki is sugároz... Ez a szúró érzés lehet, hogy egy pillanatnyira a koszorúér szűkebb lesz az adott terheléshez képest, ráadásul aki dohányzik, rakódnak le dolgok rendesen az érrendszerben, így eleve szűkebb. De lehet hogy még ez sincsen, hanem a levegő beszorul, és oda sugároz ki. Ez mind teljesen ártalmatlan. Nekem is ugyan ilyen volt már sokszor, hogy alig mertem levegőt is venni, mert annyira szúrt. Egyébként nekem is azt mondta az orvos, hogy sportszívem van. Nekem vannak még ritmuszavarok is, ahogy érzem, illetve nagy frontokra eléggé labilis tud lenni. Edzés közben viszont semmi ilyen nincsen, sőt akkor áll helyre. Nem tulajdonítottak neki jelentőséget... A nagyszüleimnek is szívritmus zavaruk volt, aztán mégis 85 évig éltek, persze nem könnyű körülmények között.
Egyébként én is bepánikolok, mikor ilyen van, erre meg azt mondták inkább, hogy kezdődő pánikbetegség. Ilyenkor nekem is felmegy a pulzusom, vérnyomásom, a túlélési ösztön dolgozik... Elég rossz érzés tud lenni.
"Igen dohányzom de egyre kevesebbet.."
Ne bízd el magad! Fiatalon is okozhat súlyos problémákat.És NINCS DE! vagy szívod,vagy leteszed.A dohányfüst nem az emberi szervezetbe való.Egy szál cigi füstje sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!