Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 100 g zabpehely-ben van kb...

100 g zabpehely-ben van kb 14g fehérje. Azt egyáltalán ne számítsam bele a napi fehérje szükségletembe? (tömegnövelés)

Figyelt kérdés
2015. aug. 26. 14:00
 1/7 Sowilo ***** válasza:
50%
A növényi fehérjéknek önmagukban hiányos az aminoprofiljuk, viszont ha kombinálod őket, kiegészítik egymást. Ha viszel be értékelhető mennyiségű fehérjét más növényből is, akkor nyugodtan beleszámolhatod.
2015. aug. 26. 14:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudnál légyszíves írni példát?:D
2015. aug. 26. 14:14
 3/7 Kisboltos ***** válasza:
azért vesszük 2g/tt, mert ebbe csak az állati eredetűt számoljuk. ezen felül még jöhet a növényi is persze.
2015. aug. 26. 14:36
 4/7 anonim ***** válasza:

A legnagyobb értékű fehérjék az állati eredetűek - tojás, hal, szárnyasok, húsok és tejtermékek alkotó részei. Lényegesen kevesebb értékük van a növényi eredetű fehérjéknek (mert nehezebben épülnek be)- babban, rizsben, kukoricában, borsóban és különböző dió és mogyoró fajtákban találhatók. Hogy a szervezetünk fel tudja őket jobban dolgozni, fogyasztásuk az állati eredetű fehérjékkel együtt ajánlatos. Csak az állati eredetű fehérjét számítsad bele a napi fehérje szükségletedbe. tskg 2g fehérjére van a testnek szüksége. A testépítő izomzata többnyire az állati eredetű fehérje fogyasztáskor gyarapodik növekszik gyorsabban. A szénhidrátok emelik a vércukor szintjét és ellátják az izmokat energiával. A tápláléknak bizonyos mennyiségű szénhidrátot kell tartalmaznia napi fogyasztáshoz tskg 4-5g a test energiaszükségletének fedezésére, hogy fel is tudja használni a meglevő fehérjét. A zsír szintén fontos az egészséges táplálkozáshoz. Hőt ad le a testnek, és biztosítja a szervek és a szövetek optimális működését és állapotát. Ezenkívül ez az A, D és E vitamin oldóanyaga.

Ezeket a dogokat azért írtam le válaszomba neked, hogy biztos legyél a dolgodba.

2015. aug. 26. 17:32
 5/7 Sowilo ***** válasza:

Az oké, hogy jót akarsz neki, de ne írj már hülyeséget.

" Lényegesen kevesebb értékük van a növényi eredetű fehérjéknek (mert nehezebben épülnek be)"

Mit jelent az, hogy "kevesebb értékük van"? A biológiai értékükre gondolsz? Azt az alapján állapíthatjuk meg, hogy megvan-e minden esszenciális aminosav benne, és hogy milyen gyorsan szívódik fel. Beépülni mindenféle fehérje ugyanolyan könnyen épül be. Először a szervezet szétbontja aminosavakra, majd azokat építi be, ekkor meg már nem számít, hogy állati, vagy növényi, mert a leucin az leucin, akárhonnan is vitted be.

Tehát összegezve: a növényi fehérjék biológiai értéke alacsonyabb. Ez azért van, mert nincs meg bennük minden esszenciális aminosav, és lassabb a felszívódásuk, mert nehezebben bontja őket a szervezet.

Amit tehetsz: kombinálod őket, úgy, hogy kiegészítsék egymás aminoprofilját. A felszívódás nem baj, ha lassú, kivéve edzés után. Edzés után érdemes tejsavófehérjét inni, vagy tojást enni(zsiradék nélkül, legjobb ha főzöd), mert ekkor előnyös lehet a gyorsabb felszívódás.

Ez a fickó jól elmagyarázza, és példákat is mond: https://www.youtube.com/watch?v=fyBqDbrNqxc

(nem vagyok vegán)

2015. aug. 27. 00:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor kiegészítem, hogy mit jelent, hogy kevesebb értékük van a növényi eredeti fehérjéknek.

Az állati fehérjék mind a nyolc aminosavat tartalmazzák, a növényi eredetű fehérjékben nincs meg az összes aminosav. A természettudomány azt a fehérjét tartja teljes értékűnek, amely az összes, az adott élőlény számára esszenciális aminosavval rendelkezik.

Én semmiképpen nem írtam hülyeségeket, ahogy azt te állítod. Én a lényegre törő dolgokat érthetően le írtam tömören. Te is ugyanazokat gondolatokat írtad le, amit én, azokat jobban kifejteted, vagy kiegészítetted. A feltett kérdésre ugyan az a válaszom, csak az állati fehérjét kell beszámítani a napi szükségletbe a testépítőknek. Ez a lényege ennek dolognak

2015. aug. 27. 13:48
 7/7 Sowilo ***** válasza:

# 6

Még mindig elsiklottál afelett a tény felett, hogy ha két megfelelő növényi forrást kombinálsz, teljes aminosavprofilt kapsz. Általában minden növényi forrásból más aminosavak hiányoznak, így ami az egyikben nincs, megvan a másikban.

Ebben az esetben miért is nem kell beleszámolni?

2015. aug. 28. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!