Anyám azt hiszi, hogy a "porok" miatt lett rossz a hormonvizsgálat eredménye. Hányszor érdemes elmagyarázni egy embernek valamit?
Simán lehet, hogy pont vitaminHIÁNY okozza, mivel a MDO+ egy sportolónak nem elég.
Az a minimum, hogy kiegészíted C-vitaminnal, kalcium-magnéziummal és omega3-mal.
Prolaktin: 642,9 mIU/L, ami tényleg szar, de anyám valamelyik ismerősétől kérdezte, még nem mentem vissza orvoshoz, mert nyaral. Vagy elmegyek egy másikhoz, csak ne ahhoz, akivel anyám is konzultált....:D
A többi egyébként nem vészes.
Én nem hinném, hogy a vitaminhiány az oka, de ki tudja, majd kiderül...
Ez két hét kihagyás után volt a vérvétel, de azt a kettőt végig aggódtam. Alapból sokat idegeskedek.
Egyébként LH: 8,23 u/L, FSH: 19,35 u/L, tesztoszteron: 11,5nmol/L.
Lh és Fsh is magasabb valamivel, mint kéne, nem?
A lap szerint pár tizeddel magasabb a normálistól.
20/F,gondolom ez is számít.
Kezdjük ott, hogy milyen tünetekkel fordultál orvoshoz, miért kérték ezeket a vizsgálatokat? Mert ezeknek a mérése távol esik a rutin fogalmától.
Az LH normális, az FSH picit magasabb, a tesztoszteron low-normal. De ezekkel nincs gond.
A prolaktin stressz hatására valóban emelkedhet, de a 643-as érték az már elég durván magas. A vitaminhiánynak és a tápkiegeknek köze nincs a dologhoz.
Kellene nézetni újból prolaktin, mellé egy makroprolactin szintet. Ha utóbbi nem emelkedett, akkor irány egy koponya CT/MR, mert valószínűleg egy prolactinoma okozza (az agyalapi mirigy jóindulatú tumora). Illetve TSH, fT3 és fT4 szinteket is kellene nézetni, pajzsmirigy-alulműködés is okozhat PRL emelkedést.
Már tüneted nem volt? Kettős látás, fejfájás, fáradékonyság, hízékonyság... A növekedésed befejeződött, vagy nőttél az utóbbi időben (magasságra gondolok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!