Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha fogamzásgátlón gondolkodom, a nőgyógyász felkeresése előtt miket érdemes megnézetnem a véremben?
A Rutinon kívül, ami tartalmazza a májfunkciókat, mi kellhet még? Érdekelne a tesztoszteron és ösztrogén szintem, ha ezeket is megnézetem, az segíthet a dokinak a megfelelő fogamzásgátló kiválasztásában?
Nem akarok duplán menni az orvoshoz, aki eleve vagy elküldene vérvételre vagy nem, így gondoltam előbb mennék vérvételre és az eredményekkel meg a dokihoz.
Őszintén megmondom, hogy a nőgyógyász nem csinál hormonvizsgálatot és nem a hormonok alapján dönti el, hogy melyik fogamzásgátlót írja fel. Ezt tapasztalatból mondom. Csináltat egy vérképet (jobb esetben, mert sajnos nem mindegyik!), abból fény derül a trombózisra, illetve a májfunkciót megnézik és ennyi. Aztán felírnak egyet, ami vagy jó vagy nem jó. Ha nem jó, akkor visszamész és ír másikat, ha meg jó, akkor meg szeded azt.
És valóban, hormonértéket csak szakorvos kérhet.
Szóval mindenképpen nőgyógyászhoz kell menned!
Fizetős laborba mennék. És lehet hogy magán dokihoz. Attól félek hogy a kórházban hamar elhajtanának, mert sok a páciens.
De ha mondjuk magas lenne az ösztrogén és felírna egy ilyen tartalmút, akkor furcsán néznék rá. Szeretnék biztosra menni, ráadásul nem tabin gondolkodom, hanem tartósabb megoldáson.
inzulinrezisztencia
prolaktin és még pár hormont
cukormérés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!