Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Pár perc ülés után zsibbad a...

Pár perc ülés után zsibbad a lábam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyjából 5 hónapja elkezdtem a súlyzós edzést. Eddig semmi problémám nem volt, de egy-két hete elkezdte fájni a derekam bal oldalt és ezzel együtt előjött egy olyan tünet is, hogy 10perc ülés után (pl: irodai széken) a bal lábam elkezd zsibbadni, már szinte fáj. A szék formályával nem hiszem, hogy probléma lenne, mert már négy éve megvan és nem volt ilyen problémám.

Még az edzés kezdetekor nem használtam övet, csak akkor kezdtem amikor már nagyobb súlyhoz értem.

Próbáltam utánna olvasgatni, hogy mitől lehet ez, elvileg a gerincsérvnek az egyik tünete. Szerintek?

2015. aug. 24. 12:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha 5 hónap alatt olyan szintre jutottál, ahol akkor súlyokat használsz, hogy kell az öv, akkor simán "túltoltad".

Nem szabad ilyen gyorsan haladni, nem csak az izmoknak kell erősödni, hanem a csontoknak, inaknak, ízületeknek, porcoknak és az idegrendszernek is.

Ezek közül bármelyik gyengesége okozhat zsibbadást.

2015. aug. 24. 12:17
 2/2 anonim ***** válasza:

jól tudod,ez valószínűleg sérv ha már végtagba sugárzik és zsibbad is.

és nem az edzés okozta ezt,legfeljebb egy kicsit felgyorsította,de előjött volna úgyis.

a helytelen testtartás és a gyenge gerincmerevítő izomzat okozza.

háziorvos,beutaló az ideggyógyászatra,de mire oda időpontot kapsz az 2-4 hónap,addig is keress egy alsó háti gerinctorna edzést és csináld minden nap.

2015. aug. 24. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!