Ti mennyit húztok fel?
1 év alatt 105 kg? Mit csinálsz te a teremben, jumping jacks-t? Do you even lift?
Nekem 3 hónap alatt 120 kg-ig ment ki a deadlift, úgy, hogy előtte 15 évig egy otthon ülő, dagadt és edzetlen szar voltam. Szó szerint 2 db fekvőtámasz nem ment.
Most 550 fontnál járok (~250kg), 7 év edzés után. Ez 3RM, fogalmam sincs mennyi az 1RM-em, mert sosem tesztelem semmin. 7 centis deficitből 505 font (~230kg), szintén 3-szor. Most kalória deficitben (~4 hónapja) még mindig mennek ezek a számok, plusz a guggolásom erősödött, ami vicces, mert nem is edzem, és utálom...
Felhúzás szempontjából szinte lényegtelen a testsúly, de az 550lbs több mint a testsúlyom kétszerese, bár ez is inkább csak egy jól hangzó mondat, mint releváns információ. :D
Úgy látom elkerülte a figyelmed, hogy nekem hogy sikerült 120 kg-t 3 hónap alatt összehozni. 31.5% testzsíron voltam, 112 kg... Szerinted én kalória pluszban voltam? :D Plusz mindenféle sérülésem volt és szar formám a fő gyakorlatokon, mivel teljesen edzetlen voltam, és fogalmam sem volt arról, hogy mit csinálok. Volt heti 5 osztás, 2g/tskg fehérje, meg minden egyéb jóság. :D
Az a baj, hogy lehet 105 kg a testsúlyod másfélszerese, de az akkor is 105 kg. Relatív erő, nem abszolút erő. 67 kilósan valószínűleg húzódzkodásból is többet meg tudsz csinálni, mint én (extra súly nélkül). A relatív erő nem jelent semmit, így értelmetlen "hányszoros testsúlyról" beszélni.
Kalkulátor szerint 582 az 1RM-em (264 kg). Ezek szerint talán december-januárra meglesz a 600. :D 600-650 fontos deadlift-től pedig RAW kategóriában ( = versenyszinten) már elit eredményről beszélünk.
Sumo-deadlift-ből talán már most is menne a 600lbs 1 ismétlésen.
90kg
72kg testsúly
a gyenge pontom az alkarom, lehet gurtnival több is menne
#6:
A fogás erősség az ujjaidban van, nem az alkarban. Úgy tudod leghatásosabban edzeni, ha nem elkendőzöd a problémát gurtnival, hanem ha gyakorlod a statikus tartást. Magyarul: megfogsz valami nehezet, és tartod, ameddig bírod, leginkább az ujjaiddal (nem muszáj, hogy érintse a tenyered). Vagy mondjuk lógsz lefelé valahonnan. Persze minden más gyakorlat is edzi, aminél valami nehezet kell az ujjaid közt tartni.
+1: próbáld dupla alsó fogással (tenyér felfelé néz). Úgy általában mindenki erősebb. Aztán ha már az is kifújt, akkor mehet a vegyes fogás, mindig cserélgetve, hogy melyik kéz áll hogyan. Aztán 400 kg felett a gurtni. :D
3 éve edzek
80kg vagyok
180kg a max.
Felhúzást csak mostanában kezdtem. szériában 4x12 100kg.
ja és vegyes fogással.
A felhúzásvan könnyű fejlődni.
1 éve edzek, de a felhúzást csak 1 hónapja csinálom.
90kg tsúllyal 110kg a rekordom, de folyamatosan fejlődök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!