Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szálkásítás, megállt a fogyás,...

EmiEmii kérdése:

Szálkásítás, megállt a fogyás, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

62 kilóval kezdtem szálkásítani május közepén, most 57,5 kg vagyok, de már legalább három hete. Minden nap megvan minimum 500 kcal deficit, a szénhidrátom 100 gramm alatt van általában.

Ezalatt a kb. három hónap alatt tehát 4,5 kilót fogytam, lehetséges, hogy most ennyi sikerült és kész? Izmot szerintem jól sikerült tartanom, néhány gyakorlatban még erősödtem is.

Lenne még értelme tovább folytatni a szálkásítást, több intervallum edzéssel, vagy több reggeli aerobbal? (Súlyzós edzés heti négyszer van.)

Vagy törődjek bele, hogy ez most ennyi volt, és kezdjek el ősztől lassan újra tömegelni?

Anno elvileg 25% volt a tzs-m, most netes kalkulátor alapján (mérőszalagos) olyan 20-21 között. Szerettem volna lemenni 20 alá, mielőtt újra tömegelek, de úgy látom, hogy egy ideje semmi változás.

Tanácsok?

(168 cm, 20/L)

2015. aug. 17. 18:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez után a kis pihenő után érdemes lenne folytatnod a dolgot. Egyéni tényező ki mennyire tolerálja a szénhidrátot, minél nagyobb az izomtömeg(és kevesebb a testzsír) annál jobban. De alapból vannak sokan akik sok zsírral érzik jól magukat, ez genetikai dolog is. Négy gén felelős érte. Szálkásítottam ketogénnel max.100 gramm fehérje volt, hétközben 2250 kcal. Töltő napon pedig iszonyat mennyiségű ch. Nem volt izomveszteség. Bár vannak ennél kevésbé megterhelő(és ezért hatékonyabb) módszerek is.

Próbáld ki a szénhidrát hintáztatást, mondjuk pihenő napon 0, edzés nap(főleg edzés utánra időzítve) dupla mennyiség vagy valami hasonló rendszer. És akkor mondjuk úgy edzel, hogy 1 nap on 1 nap off.

2015. aug. 17. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!