Éttermi hamburgerhús felér 100g csirkemellel? Itt nem a McDonalds-ra gondolok, hanem amiket strandokon például a Balatonon lehet kapni.
Sok benne a zsir ám. Mig a csirkemellbe nincs.
Egy tejiparos ismerôsöm mesélte, aki kisfőnök vt egy nagy üzemnél, hogy a legkiválóbb, legjobb minőségű sajtokat szállitották mindig a McDonalds-nak. Gondolom ugyanigy lehet ez a hamburger-husokkal is.
A balatoni strandokon a hekket érdemes kajálni. Bár jóval drágább mint a cs.mell, viszont sokkal finomabb annál, és a hamburgerhúsnl is egészségesebb. ;-)
4-5.00 ft körül adják 10 dkg-ját. Egy 50-60 dkg-os hekk majdnem egy napi fehérje.
Egy átlagos ilyen "balatoni" húspogácsa összetétele:
Marhahús 51%, Víz, Ipari szalonna, Szójafehérje, Sertésbőrke, Fűszerek, Emulgeálószer (difoszfátok), Vöröshagyma, Étkezési só, Savanyúságot szabályozó anyagok (nátrium-karbonátok, citromsav, borkősav), Sűrítőanyagok (karboxi-metil-cellulóz, karragén, szentjánoskenyérliszt, xantángumi)
Egy pogácsa kb. ~ 100 gramm.
16 gramm fehérje és 15 gramm zsír van benne. A fehérje nagy része maradványhús, szemét.
A csirkemellben 21 gramm fehérje van és sokkal kevesebb zsír, tehát nem ér fel vele.
Arról megoszlanak a vélemények, hogy számít-e az állati fehérjénél, hogy mennyire "minőségi" részéből van az állatnak (színhús vagy a csontról lekapart maradék + bőrke + szalonna + zselatin...). Én hiszem, hogy nagyon is számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!