Tömegnövelés vagy szálkásítás?
Figyelt kérdés
21 éves , 182 cm magas és 88 kg vagyok. Van rajtam izom, de azért testzsír is akad (nem vagyok kövér). Saját testsúlyos edzést akarom elkezdeni,odafigyelve az étrendre, fehérjét szeretnék venni. Az lenne a kérdésem hogy tömegelnem vagy szálkásítanom kéne ? Melyikhez milyen táplálékkiegészítőket ajánltok ?2015. aug. 11. 21:21
1/9 anonim válasza:
Ha sajat testsulyost csinalsz akkor szalkasits.
2/9 Kisboltos válasza:
Elsővel egyet értek.
Saját testsúllyal nem lehet értelmesen tömegelni. Pedig azt ajánlanám neked. Szálkásítani akkor érdemes, amikor már elégedett vagy az izomzattal, amit összepakoltál. Persze lehet időszakosan is, fél év tömegelés, majd 12 hét diéta.
3/9 A kérdező kommentje:
Értem, de azért így is fog nőni idővel az izomtömegem lassan nem ? Heti 6 edzés, eleinte 20 percnyi kb, majd ahogy erősödök egyre több gyakorlat. Fehérje reggel éhgyomorra és edzés után.
2015. aug. 11. 21:49
4/9 anonim válasza:
Nagyon minimalisan. Sajat testsullyal edzeni ha izmos kulsot szeretnel az olyan mintha ugy pingpongedzessel akarnal jo teniszes lenni.
5/9 Kisboltos válasza:
éhgyomorra szénhidrát kell, ne a drága fehérjét használd fel energiának.
6/9 A kérdező kommentje:
Én arról olvastam hogy első táplálkozásra nem olyan jó a szénhidrát, mert még a szervezet reggel nem indúl be teljesen, másképp működik. De akkor mikorra iktassam be azt a fehérjebevitelt ?
2015. aug. 12. 11:22
7/9 Kisboltos válasza:
Szerintem te arra gondolsz, hogy reggel rossz az inzulinérzékenység. Ez igaz, ezért nem eszünk reggelire cukrosat, csak összetett szénhidrátot.
Fehérjét a nap folyamán oszd el, de a turmix edzés után menjen.
8/9 A kérdező kommentje:
És akkor ehez a fegyencedzéshez elég lesz egy fehérjeturmix egy nap ? Vagy egy edzés után és mégegy valamikor napközben ? És valamilyen tömegnövelőt akkor nem is érdemes beszerezni egy diéta mellé mondjuk ? Vagy milyen étrendre állítsam magam ?
2015. aug. 12. 11:57
9/9 Kisboltos válasza:
adok két tippet:
1, felejtsd el ezt a fegyenc baromságot
2, picit olvassgas utána, mert sok idő lenne mindent elmagyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!