Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A nyújtásról kaphatnék valami...

A nyújtásról kaphatnék valami használható leírást, könyvet vagy valamit?

Figyelt kérdés

mindenki mindig jön azzal, hogy megfelelően le kell nyújtani edzés után, de semmit nem találok arról, mi a megfelelő lenyújtás, szinte mindenhol mást írnak, más gyakorlatokkal... kéne nekem ebbe is valami rendszer, meg valami "progresszió" mivel sőt testtartásra képtelen is vagyok mivel rettenetesen merev a testtartásom.

Pl tegnap találtam egy leírást a "alapgyakorlatok" címszóval pl combhajlító izom nyújtása:

Egyik lábat tegyük egy tőlünk derékmagasságban lévő korlátra (rúdra, támlára, párkányra, stb.), nyújtsuk ki, majd törzsünket döntsük előre a felemelt lábhoz. Tartsuk így a mozdulatot 25-30 mp-ig, majd ismételjük meg mindezt a másik lábbal is...

aha.. persze... ha én derékmagasságba felpakolom az egyik lábamat, és valami csoda folytán még ki is nyújtom azt, akkor az is csoda, ha a combom közepét elérem a kezemmel, de még ettől is majd szétszakad a derekam... szóval azt hiszem az én esetemben legalább olyan fontos lenne rámennem a nyújtásra, mint az edzésre, de hogyan tudnám felépíteni ezeket? gondolom itt sem jó, ha belecsapok a közepébe.

2015. aug. 6. 20:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Ezt az oldalt láttad már?:

[link]

Ha ennyire merev vagy,akkor különösen ajánlott a sérülések elkerülése végett a nyújtás.Magamról tudom :(

Abból is a statikus féléket inkább!A dinamikusat a gyógytornászom nem javasolta!

Ahogy írod, nem lehet "belecsapni a közepébe".

Mert azonnal meghúzódsz vagy lesérülsz.

Csak óvatosan és fokozatosan!

F40+

2015. aug. 6. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!