Kaja nélkül is elérhető fél év alatt?
Kevesebb fehérje bevitellel 80g/nap és normális edzéssel elérhető fél év alatt?
https://www.youtube.com/watch?v=pcjQr-jiAvc
Te nem számolod oké. De ez nem jelenti azt hogy nem lehetnének jobb eredményeid ha számolnád.
Ez olyan mint mikor az átlag kondis fejlodik osztottal is az nem azt jelenti hogy nem fejlodhetne jobban teljestesttel.
Az hogy 0.8 elég az izomnovekedés maximalizálásához szerintem nem minden esetben igaz. Van egy csomo tanulmány ami az ennél magasabb fehérjebevitelt találta megfelelonek az izomnovekedés maximalizálásához.
A 1.8-2g/tskg nem egy hasraütésszerű szám, van alapja.
De mint mondtam, ha van lehetoseged az 1.8-2g (esetleg 3g/tsk-ra mindent számolva, ezt) akkor miért ne ennél annyit?
Csak a kaloriat számolni ahelyett hogy precizen megterveznéd az étrended az Olyan mint heti 1x valahogy megedzeni minden izomcsoportodat ahelyett hogy jól programozott teljes test edzéstervet követnél.
Leginkább az szól a többségében szénhidrátok fogyasztása mellett, hogy a lehető legtovább megmarad az erőd, amivel képes vagy fenntartani az izomzatodat. Az izmok 60%-a glikogén.
A hormonháztartás pörgetése miatt fontos a magas zsír bevitel szálkásításkor is (ezért az 55-30 elosztás). De a fehérje? Semmi okunk nincsen több fehérjét enni szálkásításkor, mint tömegeléskor, és tömegeléskor sem kell 2g/tskg.
A szénhidrát többség mozgásban tartja az anyagcserét és megtartja az erődet, a magasabb zsírbevitel pedig fenntartja a normál hormontermelést. Ezeken kívül semmi másra nincs szükséged a zsírvesztéshez.
Egyébként a 0.8 csak egy irányszám. Ami engem illet, voltam 2g/tskg és 2,4g/tskg fehérjén is, és mivel imádok (húst) enni, nem esett nehezemre (csak anyagilag). Mikor váltottam 55-30-15 felosztásra (habár esetemben nem igazán beszélhetünk felosztásról, csak "if it fits your calories"-ról + a szénhidrát többség elvéről), a fejlődésem brutálisan felgyorsult, és energikusabb, rövidebb idő alatt erősebb lettem.
A fehérjétől nem kapsz energiát. Szerintem csak elveszi a kalóriákat a szénhidrátok elől, így fáradt leszel. Mit lehet erre tökéletesen kiépíteni? Tápkieg. propagandát:
Kell a 2g/tskg fehérje, vagy akár több. A hús drága, a növényi fehérje nem jó. Mi marad?
---> Fehérje por (+ alapból megemelt fehérje bevitel, amik elveszik adott kereten belül a kalóriákat a szénhidrátoktól/zsíroktól)
Valódi problémává válik, hogy lassan regenerálódsz, fáradt vagy a teremben, mert nincs elég szénhidrátod ---> Itt a kereslet az edzés előttikre.
Az edzés előttik mondjuk egy fäsza 5 napos osztással heti 5 adagot jelentenek, ami egy átlagos esetben mondjuk heti 1000mg koffein ("hatásosabb" termékeknél több) plusz egyéb stimulánsok, amik tönkreteszik a pihenésed. Mi következik ebből?
Több pihenő hét, könnyített edzés, stb., ahol nem igazán fogsz fejlődni. Hosszú éveken keresztül nem változik a tested, ezért mindig odaadó kiskutyaként fogsz rohanni a tápkieg. cégek legújabb termékei után, amik "most már tényleg full komolyan, átbäszás nélkül" meghozzák neked az eredményt...
És ezzel körbe ér az ördögi kör.
Nem megmondani akarom, hogy ki mennyi fehérjét egyen, mert az lehetetlen. Csak azt mondom, hogy a fehérje a legkevésbé fontos makrotápanyag a három közül. Sőt, ha csak szénhidrátot eszel mondjuk "superfood"-okból, és eléred velük a napi kalória értékedet, garantálom neked, hogy minden más makrotápanyagod is rendben lesz (pld. ha a kalóriád 100%-át barna rizsből vagy bulgurból viszed be).
A makrók számolását amúgy sem tartom fontosnak, ha nem vagy versenyszintű testépítő... és az átlag ember nem az. Bőven elég az egészséges kajálás szénhidrát többséggel és a céloknak megfelelő kalória kereten belül maradás.
Személyesen is találkoztam vele. Egyébként olvastam a könyvét, kezdőknek javasoltam a programját is, illetve fel is vagyok iratkozva youtubeon. :)
Eddig minden ötlete/tanácsa 100%-ig bejött, ráadásul az ismeretségi körömben többeknek is. Minden. Egyes. Tanácsa. :)
Egyébként ha ismered Jason Blaha csatornáját, láthatod, hogy sok dologban őt követi (ahogy azt mondta is), de sok dolgot még inkább az átlag emberre szab, és még Jason-nél is jobban elhagyja a dogmatikus hülyeségeket és propagandát.
4 youtube fitness/strength csatorna van, amit megéri nézni:
- AlphaDestiny
- JuggernautFitnessTV
- BroScienceLife :D (ha nem ismered, MENJÉLNÉZDMEG!:D)
- talán OmarIsuf, talán Strength Camp / Elliot Hulse (bár őt nem elsősorban az edzős videók miatt)
165 cm (5"5') és 81.6 kg, 10-12% testzsíron.
226 kg guggolás, 140 kg fölötti fekvenyomás, 90 kg feletti mellről nyomás... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!