Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Számít mennyi szénhidrát van...

Számít mennyi szénhidrát van edzés előtt és mennyi utána?

Figyelt kérdés

Tömeget növelek. Edzés előtt összesen 4 étkezésem van utána 2 de abbol az egyik egy túró.

40 dkg rizsből 10 dkg edzés után megy

30 dkg meg az azelotti etkezesekben +a reggeli zab és gyümölcs.

Jobb lenne úgy ha az edzés utáni étkezésben 20 dkg rizs menne?

És az edzés előtti 3 étkezésben 20 dkg összesen.

2015. júl. 30. 10:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, számít. Edzés után jó lenne bevinni 2g/tskg szénhidrátot, ebbe beleszámít a turmix is. Ha nem iszol turmixod, akkor rizsből vidd be a 2g/tskg-t. Nem kell egyébként mikrogrammra kiszámolni csak nagyjából ennyit egyél meg az edzés utáni 1-2 órán belül, a 20 dkg az reálisnak tűnik egyébként.

Elvileg az is számít, hogy edzés előtt mennyi megy, de szerintem két dologra kell figyelni: 1. azért egyél valamit 2. annyit ne, hogy elhányd magad.

Éhgyomorra is lehet edzeni, ELVILEG, csak nem biztos, hogy bírja az ember. Pl. egy lábedzést szerintem nem lehet végignyomni éhgyomorra normálisan.

2015. júl. 30. 23:02
 2/3 A kérdező kommentje:

A turmixxal egyutt 20 dkg rizs az pont 2g/tskg.

Az edzes elotti etkezesekben hogy osszam el?

2015. júl. 31. 15:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Reggel elég rossz az inzulinérzékenység, nap közben egyre nő, 11 és 15 óra között a legjobb, majd ezután megint csökken. Szerintem ezt érdemes figyelembe venni. Tehát a nagy részét 11 és 15 között érdemes bevinni.
2015. júl. 31. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!