Testépítésben a marhahúsnak melyik részét szoktál használni? marhalábszár? Stb.
Mindegy. Amelyiket szereted, vagy amelyiket bírja a buxád:)
Nyilván a bélszín a legfinomabb:) A zsírosabb húsokat kerüld szálkásításnál, tömegnöveléshez viszont az is tökéletes, csak kalkulálj a zsírtartalmával ha redszeresen fogyasztod!
A bélszín, hátszín, rostélyos nem inas, az jó szeletben megsütve, de attól függ mit készítesz. Pörköltet lábszárból szoktam, vagy max felsálból, de itt már többet kell melózni az előkészítéssel.Itt egész jól le van írva:
ha jót akarsz, akkor steak-et nyomatsz, de nem holmi elöregedett tejmarhából, hanem olyan állatból, amit a húsáért tartanak. Pl Angus. Ribeye, T-bone, NY-strip, namegpersze a bélszín.
Pörinek meg jó a lábszár is, de órákig kell főzni, sok a macera vele. És ahhoz képest drága is. egy steak meg megvan 5-10 perc alatt, attól függően, hogy szereted. Szal jobban megéri venni egy angus ribeye staket 4 rugóért, és megcsinálni negyed óra alatt, mint 2 rugóért venni lábszárat, amit órákon át főzhetsz, mert kemény mint a cipőtalp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!