Diéta vagy tömegeléssel kezdjek? (képekkel)
magasságom 170cm, súlyom ingadozó 74-77 kg.
Diéta vagy tömegelés? és milyen adatokkal kezdjem az adott dolgot? :) köszi a választ előre is.
Abban helyzetben vagy, hogy perpillanat nem vagy behízva annyira, hogy feltétlen szálkásítani kelljen. Viszont ha elkezdesz tömegelni nyilván zsírosabb is leszel, éppen ezért neked kell eldöntened, hogy zavar-e ha fedett vagy. Mindkét döntés megfelelő lenne a helyzetedben. Döntsd el.
Azt a kérdésed nem értem, hogy milyen adatokkal kezdj, nem tudom mire gondolsz :D
Tömegelned kéne de mellette csinálnék kardiót is és akkor formásodni fogsz és nem masszásodni. Heti 3 súlyzós edzés és 3 laza kardió.
Fehérje 2 g/tskg, a szénhidráttal pedig csinján. Kezdd 3 g/tskg-al aztán meglátod, hogy sok vagy kevés. A jó zsírból 1 g/tskg. Pl. Lenolaj.
"Tömegelned kéne de mellette csinálnék kardiót is és akkor formásodni fogsz és nem masszásodni."
Hú haver nem tudom ez neked hogy jött de így baromság. Egy jól belőtt tn étrendnél max annyira kell a kardió, hogy karbantartsd az állóképességed. Ha valakinek szar az étrendje az kardiózhat így is úgy is vagy zsírosodni fog, vagy nem lesz kalóriapluszban. Nem a kardió ellen vagyok, hanem a tévhitek ellen, hogy így csak száraz izom jön ha van kardió. Mert ez így fasság. Annyi lényege lenne, hogy ha túlszaladsz a makrókkal ne zsírosodj be annyira de kb ennyi. Ha Te is így értetted akkor bocsi, a többit meg már leírtátok azokkal 100%ig egyetértek.
Igazad van Palilaci.
Számomra is pontosan az a lényege, hogy ha túlszaladok a makrökkal, akkor gyorsabban lehet korrigálni vele. De emellett az én elvem az, hogy inkább megengedek magamnak néha egy kis élvezetet és kardiózok eggyet, minthogy állandóan monotonul kajáljak grammra pontosan számolgatva. Ettől még nincs semmi bajom azokkal akik szigorúan esznek és nem kell kardiózniuk. Én úgy érzem, hogy egészség és állóképesség szempontjából is hasznosabb rendszeresen kardiózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!