Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Segitenétek egy lánynak...

Segitenétek egy lánynak elindulni a tömegnövelésben? Proteint vagy tömegnövelőt kéne szednem? Mi a különbség?

Figyelt kérdés

Végre rászántam magam és komolyan elszeretnék kezdeni edzeni.

Túl vékony és formátlan vagyok, szép kerek,formás alakot szeretnék elérni, de néhány dolgot nem értek.

Tudom,hogy a jó táplálkozás az alap, de nem tudom,hogy proteint kéne szednem, vagy táplálékkiegészítőt, és milyet?

Nagyon örülnék,ha elmagyaráznátok ezeket a dolgokat!:)

19L

2015. jún. 29. 17:44
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Hú nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Eléggé megoszlottak :S

Igazából ezeket a számos dolgokat nem értem, hogy tstmg* nem tudom mi, így kell majd kiszámolnom hogy pl fehérjéből mennyit vegyek be?

Leírom pontosan az adatokat...174cm magas és 56 kg vagyok. Igen,lapos vagyok és ez ellen szeretnék tenni, viszont a lábamon azért látszik egy kis zsír... nem tudom leadhatom-e ezt edzés mellett, de hirtelen fogyni nem szeretnék,így is túl vékonynak tűnök. Van megspórolt pénzem, erre a legjobb dolgot szeretném választani...

A halat nem szeretem,szóval ez a fehérjeforrás nincs, tojást az tudok enni többet,többször, csirkehúst is bár nem minden nap.

Tejet is rengeteget tudnék, nagyszüleimtől házit...

2015. jún. 30. 14:48
 12/30 anonim ***** válasza:

Tskg. = testsúlykilogramm, általában zsírmentes testtömegre* vonatkozik (*az a tömeg, ami 0% testzsíron lenne)

Tehát 3g/tskg szénhidrát azt jelenti, hogy a zsírmentes testtömeged szorzod 3-mal, és megkapod a szénhidrátszükségletedet.

Hogy a tstmg mit jelent, fogalmam sincs, nem találkoztam még vele. :D

Eléggé kérdéses, hogy tömegnövelés közben leadhatod-e azt a zsírt. Általánosan elfogadott, hogy nem lehet zsírt veszíteni tömegnövelés alatt, viszont vannak sokan, akik azt mondják sikerült (mármint koksz nélkül is). Szerintük annyit kell enned, amivel épp megvan a napi szükségleted, és nem vagy sem pluszban, sem mínuszban, illetve lehet variálni nagyon kis deficittel és többlettel (kb. 100-150 kcal). Ennek viszont az az ára, hogy egy lassú folyamat, mivel különösebben nem effektív sem zsírvesztést, sem izomnövelés szempontjából, viszont elvileg mindkettőre alkalmas egyszerre. Véleményt nem mondok, mivel nem próbáltam még ezt, csak felvázoltam, hogy HA egyáltalán lehetséges, akkor ELVILEG így lehetséges azok szerint, akiknek sikerült.

A megspórolt pénzed, ha mindenképpen testépítésre akarod költeni, akkor egy vitamincsomag után kajára költhetnéd. Annak van a legtöbb értelme. Így például ha dolgozol, mehetne minden nap a csirke (bár sokan nem bírják, én még ennyi év után is szeretem, minden.egyes.nap.). A tojás nagyon jól fog jönni, és ki ne dobd a sárgáját, mint azt sokan javasolják. Ha nagyon szigorú szálkásító diétán vagy, akkor talán érdemes kidobni, egyébként nem. Tömegnöveléskor pedig úgy is a kalóriáid 25-30%-át zsírból kellene bevinned, tehát szükséged van a sárgájára is.

A tejet felejtsd el. Mindegy, hogy házi, vagy akármilyen. Nem embernek való, mondom ezt a legkisebb gúny/arrogancia/akármi nélkül. Borjúnak lett kitalálva.

A megoszlott válaszokat illetően... látod, a 71%-os nem reagált, úgy gondolom ez megfelelően pontos képet ad a válaszának hitelességéről. Amiket én írtam/írok, azok többnyire általam vagy ismerősök által kipróbált dolgok. Ugyanakkor nem kell elköteleződni, ha valami nem működik.

Ha vannak kérdéseid, szívesen válaszolok.

2015. jún. 30. 17:07
 13/30 anonim ***** válasza:

A 71%-os azért nem reagált mert nem volt otthon.A 3 gr. szénhidrát/tskg-val csak az a baj hogy szintentartás lesz,se + zsír/izom,se -zsír/izom tehát a tested nagyjából semmit nem fog változni,nekem is a 4 gr. az amitől viszonylag szálkás maradok és az izomzat is fejlődik.A másik hogy mindig az étrend legyen az első utána a kiegészítők,ha nincs sok pénzed akkor is a kajára költs mint a fehérjeporokra meg egyebekre,mert azok önmagukban nem fognak sok eredményt hozni,egy jó étrend meg igen.Ha akarsz vehetsz vitamint,mert jót fog tenni,de nagyon keveset fog segíteni,a gyors felszívódású fehérje pedig az egyik legfontosabb dolog izomtömeg növelésnél.Tejet is ihatsz ha szereted de ne sokat,mert cukros,de van benne tejsavó fehérje csak hát nem sok.

A tskg a rendes testsúlyod alapján van mérve,mert azt hogy mennyi zsír van rajtad nem lehet megmérni.Ha 56 kg vagy és 2 gr./tskg fehérje kell akkor neked 2x56=112 gramm fehérje kell naponta,ugyanúgy szénhidrátból is 4x56=224 gramm,zsírból meg egy gramm lehetőleg fele telített fele telítetlen.

100 gramm csirkemellben van 26 gr. fehérje (meg szinte nulla ch).4,5(450 gramm)x26=117 gramm fehérje.Neked 450 gramm csirkemellre van szükséged a napi tápanyagbevitelhez.A szénhidrátnál:100 gramm fehér rizs 80 gramm szénhidrátot tartalmaz.3(300 gramm)x80=240 gramm szénhidrát.Neked 300 gramm rizst kell megenned minden nap.

Azért ez nem olyan nehéz,csak a tápanyagtáblázatot kell sokat használni.Fontos hogy napi 5-6 étkezést tarts,mert így nem kell egyszerre sokat enni és így a tested folyamatos tápanyag ellátást kap,és így az izmok is folyamatosan tudnak fejlődni.lehetőleg 3 óránként,vagy egyenlő időközönként.Lényeges a fehérjét és szénhidrátot változatos forrásból bevinni,tehát egy nap lehet túrót,tojást,halat,csirkét enni,a lényeg hogy az adott fehérje/szénhidrát bevitel meglegyen összesen,de azért nézz szét mit ajánlott enni és mit nem.A legfontosabb hogy a fehérjével feljebb mehetsz egy egy nap,a szénhidrátot és a zsírt minél szigorúbban vedd,és ne haladja meg sokkal.

A fehérje/tömegnövelővel az a baj hogy egy adag turmix(3 kanál) 30 gramm fehérjét tartalmaz és gondolom nem akarsz napi 4 teljes shakerrel meginni,meg kicsit drága lenne havonta a 2 kg fehérje.

A pihenés a harmadik legfontosabb dolog a kaja és edzés mellett.Ha tudsz legalább napi 9 órát aludj,mert ilyenkor fejlődik legjobban a tested.

Edzés tervet nem írnék azt találsz eleget a neten.A bizalomról annyit,hogy én azt írom ahogy több millió ember él,táplálkozik,edz a fitnesz iparban.Lehet nem így van,és tudományilag hülyeség az egész,de mindenki így lett izmos,karcsú,formás,nem hiszem hogy pont neked nem fog használni.Hidd el Toldi Zsuzsi is eszik csirkét meg rizst a rahedli kiegészítő mellett,és ő se a d meg b vitamintól néz ki úgy ahogy.

Remélem tudtam megint segíteni és ha kérdésed van nyugodtan írhatsz.

2015. jún. 30. 21:50
 14/30 anonim ***** válasza:

Nem akarom rád tukmálni ezt az egészet,de amit én leírtam az a testépités 1x1-e,hidd el hogy ettől fog változni a tested.Akármelyik oldalra body.builder,bodybuilding.com,a flex online,bármelyikre felmész,mindegyiken erről fognak szólni a cikkek,mert az emberek legnagyobb részének ezek a szabályok használnak.

Amúgy most jöttem rá hogy rosszabb vagyok mint egy Jehova tanúja.

2015. jún. 30. 21:59
 15/30 anonim ***** válasza:

71%-os:

Ha a kérdezőnek ilyen fäszán belövöd, hogy 3g-mal szinten tartás lesz, akkor légyszíves mondd már meg, hogy az én értékeimmel/adottságaimmal nekem mennyi az a max szénhidrát, amit tolerál a testem egy CKD diétán. Olyan jó lenne pontosan tudni, és te, 16 éves fiúként olyan megbízhatónak tűnsz a témában! Főleg ahogy a vitaminok jelentőségét bagatellizálod. :D

Kérlek, világosíts fel engem is!

2015. jún. 30. 23:04
 16/30 anonim ***** válasza:
Érdekes, én nem foglalkozom bármilyen ilyen jellegű készítménnyel, csak eszem normálisan, és működik a dolog. Akkor biztos bennem van a hiba. Első válaszoló voltam.
2015. júl. 1. 00:48
 17/30 - palilaci - ***** válasza:
tstmg*=testömeg-szer tehát ha 56 kg vagy 56x3g szénhidrát mondjuk... de leírtam először amúgy rendesen aztán rövidítettem... lol
2015. júl. 1. 20:27
 18/30 anonim ***** válasza:
Én eddig nem akartam káromkodni de az lesz a vége mert a 16-os fel kúrt.Magyarázd már el hogy 3 gr ch/tskgval hogy az any ádba tudsz tömeget szerezni.Biztos én vagyok a balf asz hogy 5 gr/tskg chnál 7 hónap alatt 8 kíló tiszta izom jött fel úgy hogy 12%on maradtam.Lehet hogy én valami szuper ektomorf vagyok,de a csaj se fog diabéteszben meghalni ha annyi szénhidrátot visz be mint amennyit írok.Alapvető problémáid vannak a helyes táplálkozással kapcsolatban.A vitaminról meg leirtam hogy jó dolog,de na nincs sok pénze akkor ne erre költse,hanem mondjuk az anabolikus ablak kihasználására.Szerencsétlen Arnold is fölöslegesen szenvedte össze a könyveit,mert úgy látom nem olvassák,mert jobb kalória deficitben tömegelni.
2015. júl. 2. 01:27
 19/30 anonim ***** válasza:

Tényleg nézz szét testépitéssel kapcsolatos oldalakon és meglátod hogy ezt igy kell csinálni.A másik hogy tetszik ahogy engem 71%osnak hívsz az 51%oddal.

A 16 éves 71%os kis szar os voltam

2015. júl. 2. 01:33
 20/30 anonim ***** válasza:
A 16ostól elnézést kérek a 15ös dietetikusra gondoltam
2015. júl. 2. 01:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!