Az 5x5 most erő vagy izomnövelő edzés? Esetleg mindkettő? SL és ICF 5x5 között mi különbség?
Melyikre hat jobban,az erő vagy az izmok növekedésére?
Meddig lehet végezni?
Akár 1 évek keresztül is vagy ez az 5x5 csak pár hónapot vesz igénybe és után pihenni kell?
Írnak minden félét.
Én úgy tudom, hogy szériában más piramist mond.
Ha 100 kg a max. amivel edzeni akarok,akkor azzal csinálok 5x5-öt. Igaz?
Már feltették a kérdést : 5x5 előtt mennyi a bemelegítő sorozatok és ismétlések száma?
50,60,80 kilóval hányszor hányat guggolok,nyomok,emelek?
Úgy tudom,hogy inkább erőt hoz mint izmot.
A cél nem verseny hanem egy általános erő elérése.
A hétköznapokra.
A lassú fejlődés sem baj. Nincs olyan cél, hogy bizonyos időre szeretnék elérni valamit.
Csak szépen lassan fejlődni.
Ajánlott csak az 5x5-tel folyamatosan edzeni?
Mivel ennek az edzestervnek az a lenyege h minden edzesen novelni kell a sulyt, ezert nyilvan addig lehet csinalni amig tudod novelni.
Ha ezt nem tudtad akkor valoszinuleg sok mindent nem tudsz meg errol a programrol, tehat olvass meg utana alaposan. Az h minden gyakorlatbol 5x5 ot csinalsz es ugy edzzel ahogy eddig az meg nem SL5x5 edzesterv.
Ez pl. a Madcow módszerről egy elég jó összefoglaló. Egyénfüggő, hogy erőt, vagy tömeget hoz, de leginkább mindkettőt. Általában azt szokták mondani, hogy 1-4 ismétlés inkább erőt hoz, 6-8 pedig tömeget, az 5 pedig a kettő között van. Elég magas, hogy izmosodj, de nem olyan magas, hogy ne tudj erősödni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!