Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Teljes testes edzésterv vagy...

Teljes testes edzésterv vagy osztott?

Figyelt kérdés
teljes testes edzés tervet szeretnék hogy osszam fel h tudjanak regenerálódni az izmok? vagy inkább osztott edzéstervem legyen ?

2015. jún. 25. 18:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Kezdőknek teljes testes átmozgató edzésterv. Ha haladóbb vagy, akkor is maradhat, csak már nem átmozgató jelleggel, hanem a folyamatos terhelés növelés elvét követve. De belekóstolhatsz az osztottba is, különösen ha lemaradt valamid.
2015. jún. 25. 18:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha naturál vagy, akkor teljes test, főleg az edzésgyakoriság miatt. Az osztott edzésterveket eredetileg koxosoknak tervezték. Működik naturálban is, de sokkal jobb eredményeket lehet elérni teljes test edzéssel (naturálban, szintén), a proteinszintézis folyamatos fenntartása által.

Szerintem ezek a legjobb teljes test programok:

- [link]

- [link]

Ha mindenképpen osztottat akarsz (aminek szerintem egyáltalán semmi értelme), akkor csinálhatod mondjuk így:

1. Mell & váll

2. Hát & bicepsz & tricepsz

3. Láb & has

4. Mell & váll

5. Hát & bicepsz & tricepsz

6. Láb & has

Ez heti 6 edzésnap, de ugyanazon az elven működik, mint a teljes test edzés. Egyik nap sem mész bukásig, alacsony volumen és alacsony ismétlés szám, különben nem fogod tudni megcsinálni a következő edzést.

Ez is fenntartja a fehérje szintézist úgy-ahogy (kevésbé hatásosan mint a heti 3 teljes test edzés), és osztott, ahogy akartad. Viszont engem az égvilágon senki nem tudna rávenni, hogy kétszer annyit járjak terembe fél- vagy negyedannyi munkát végezni.

Plusz, mondjuk van 2 lábnapod, és csinálsz mondjuk 4×8 vagy 3×10 guggolást. Az azt jelenti, hogy heti 60-64 ismétlésnyi guggolást csinálsz. Heti 3 teljes test edzéssel, ha minden nap van 5×5, nagy súlyos guggolásod, az heti 75 ismétlés, és brutálisan építi az erődet is.

Ráadásul mivel osztott, ezért több gyakorlatod van egy izomra, amivel még könnyebb eljutni egy olyan (túl) edzettségi szintig, amivel már nem tudod elvégezni a következő edzést (been there, done that).

Egyáltalán nem éri meg, szerintem. Kivétel persze, ha nem az eredményed számít, hanem csak szeretsz a teremben edzegetni... akkor simán jó az osztott. Vagy ha koxolsz.

Ha értesz angolul, akkor itt találsz még infót:

https://www.youtube.com/user/TheAlphaDestiny/search?query=fu..

2015. jún. 25. 18:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 25. 18:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem fölösleges külön has edzést tartani.Inkább minden edzésnap kéne hasazni egy kicsit.
2015. jún. 25. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!