Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegnövelés mégis fogyok?...

Tömegnövelés mégis fogyok? Most mi van?

Figyelt kérdés

3 hónapja kezdtem az edzést.

Fehérjéből 2g/ttkg, ch-ból 5-6 esetleg 7g/ttkg, zsírból 1g/ttkg amit megeszek. Eszek azért nem tiszta dolgokat is, makro ugyanennyi, de a kalória esetenként 3-4 ezer kcal.

Első 2 hónapban havi 1 kg plusz feljött aminek nagyon örültem, de most a 3. hónapban 4 kg lement, ami ugye azt jelenti, hogy már az eredetitől is kevesebb 2-vel.

A fejlődésemet ettől függetlenül jónak ítélem meg. Túlzás nélkül semmi izom nem volt rajtam. Ha feszítettem is puha volt mindenem. Most már érzem az izmokat, kemények, formásak látszatra is, de a fölötte lévő zsír lement. Ez nem is lenne baj, de izmosabb akarok lenni és ha csak fogyok vagy tartom a súlyom nem lesz nagy fejlődés.

Miért fogyok, ahelyett, hogy nőnék?

2015. jún. 24. 08:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Írd le egy napi kajád, mennyiségekkel együtt.
2015. jún. 24. 09:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Meg mondjuk magasság,súly,életkor,sportolsz-e mást kondi mellett?
2015. jún. 24. 09:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha előtte nem sportoltál egyáltalán nem biztos, hogy zsír volt ami lement, lehet, hogy csak vacak volt a keringésed és rengeteg volt a visszatartott víz. Én a hejedben még 4-6 hónapon át nem foglalkoznék a mérleggel maradj a tükörnél.
2015. jún. 24. 10:10
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem sportolok mást. 23 éves vagyok 172 cm/ 52 kg.

Zöldséget nem számolom, nem is írom. Ami állandó az a napi halolaj kapszula 1 hónapig, aztán 1 hónap kihagyás.

Napi fél kg csirkemell, negyed kg rizs. Van mikor ezekből több is. Kb. 10 dkg zabpehely mandulával, mogyoróval és...kb. 3-4 dl tejjel...tudom, tudom.

Az nagyon minimum is 120 g fehérje, 250 g ch.

Van olyan, hogy a csirkemellet tejföllel ragunak csinálom rizzsel vagy durumtésztával. A tésztából szintén negyed kg vagy kicsit több megy egy nap. Hozzá a tejes zabpehely hasonló mennyiségben.

Van, hogy a zabpelyhet lecserélem szendvicsre. Fehér kenyér negyed kg + 10 dkg felvágott+ esetleg még sajt. De emellett uyanúgy megvan a fél kg cs.mell + negyed kg rizs.

2015. jún. 24. 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem fogok tudományos magyarázatot adni rá, de nagyon sokan úgy vagyunk vele, hogy amikor kitör a nyári kánikula, akkor hipp-hopp eltűnik pár kiló, csináljon az ember akármit ellene. (Nem kívánsz enni, vagy ha eszel nem marad meg, más a folyadék megtartás, többet jön-megy az ember, tűz a Nap, nem tudsz aludni, mit tudom én...) Aztán ha jönnek az őszi-téli hónapok, a hidegben automatikusan visszajön, ami lement. Rólam is eltűnt 3 kiló, aminek felszedésével hónapokig küzködtem. Jó, hát nem az izom tűnt el, fogalmam sincs mi, de valahonnan eltűnt... És valahogy minden nyáron ez van.
2015. jún. 24. 15:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, az még elég kevés kalória, nem értem, hogyan jön ki 3-4 ezer kcal...

A makrókat és súlyod nézve is 2000-2400 kcal... Ennyivel hova tömegnövelnél? A párom nem edz, nem akar különösebb izmokat, csak amit hoz az élet és ennél több kell neki, hogy ne fogyjon el...

Többet kell enned, szerintem ez a helyzet.

2015. jún. 24. 19:23
 7/10 A kérdező kommentje:

A biotech-es oldalon 1800-1900 kcal-t írnak tömegelésnek és ch-ból sok helyen csak 3 g/ttkg-t kezdésnek. Ezeket még a minimumos napjaimon is bőven túllépem.

A 3-4 ezer kcal (esetenként, ahogy írtam) úgy jött ki, hogy ha például túllépem a fél kg csirke+negyed kg tészta adagot, mert van ilyen akkor már eleve 1800 kcal-nál járok és ha a csirkét tejföllel csinálom, tehát a tejfölből is megeszek vagy 200 grammot és még sajt is van belereszelve akkor már 2700 kcal környékén járok és akkor még erre rájön a tejes zabpehely a mandulával,mogyoróval. Ezek az olajos magvak elég nagy kalória tartalmúak (több mint 600 kcal/10 dkg...legalábbis a shopbuilder szerint). Így már 3500 kcal-nál vagyok körülbelül.

Hát hová egyek többet?? Ennyi megy. Ígyis csak eszek és eszek. Megkockáztatom többet, mint a majd 90 kg-s barátom.

2015. jún. 25. 09:22
 8/10 anonim ***** válasza:
OK, de nem volt egyértelmű, a makrók alapján sem. Szóval egyes napokon egészen más makrókat használsz? De ha ez ritkán van, akkor még mindig lehet kevés az átlag, nem tudom. S lehet, hogy szerencsétlen a testtípusod, nagyon sok energiát égetsz s rengeteget kell enned, hogy valami megmaradjon s megtartani is nehéz lesz az izmokat. Reméljük, nem, csak próbálok keresni valami magyarázatot...
2015. jún. 25. 11:44
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem annyira más a makro, mert amikor kimagaslóan nagy a kcal akkor ugye a tejtermékek, magvak dobják meg. Max. a zsír/ttkg más.

Fehérjéből amit írtam 2g/ttkg, ch-ból 5g/ttkg az alap, a minimum. Ettől csak több szokott lenni.

Most egy időre elfelejtem a mérleget, ahogy az egyik válaszoló írta :D Marad a tükör.

De attól még itt motoszkál a fejemben, hogy miért van és idegesít :D

2015. jún. 26. 16:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Az is lehet, hogy az 5. válaszolónak van igaza és nincs magyarázat, csak megtörténik és ősszel majd jobb lesz a helyzet.
2015. jún. 26. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!