Egyszerű mégis hatékony étrend létezik?
Ha igen nagyon kíváncsi lennék rá.
Több évig triatlonoztam, 19 éves vagyok és most megyek egyetemre, de ezen nyáron világossá vált (keserű tapasztalatok lányokkal:S), hogy hiába vagyok szálkás és izmos is, ha emelett vékony.
32 cm a felkarom kerülete befeszítve, a mellkasomé 93cm és 181 cm vagyok.
Szóval megelégeltem a vézna létet és szeretnék konditerembe járni és normálisan kajálni, hogy felszedjek pár kilót, de sajnos nincs pénzem és időm se nagyon napi 1 kiló csirkét venni rizzsel ráadásul még meg is enni. Ráadásul szüleim is hőbörögnének, hogy külön kéne nekem főzni meg balblabla. Nem tudok egyszerre sokat enni.
Bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok:D Előre is köszönöm!
Pedig tömegnövelő étrend kéne.
napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Csirkemell helyett mehet csirkecomb vagy hal is. A ch pedig nem drága
A paramétereidből gyanítom, hogy nem lehetsz 70 kilónál sokkal több. Én alacsonyabb vagyok mint Te, csak kicsivel jobbak a paramétereim, de én mondjuk zsírosabb alkat vagyok...na mindegy, szóval leírom az étrendem, ami szerintem Neked is megfelelne, ha valóban ennyi a súlyod.
1. 100g zabpehely + 30g fehérje (Ezt kiválthatod egy konzerv tonhallal)
2. 150g csirke + 125g rizs + 100g zöldség
3. 150g csirke + 125g rizs + 100g zöldség
EDZÉS
4. Itt nekem egy turmix következik, jó lenne, Te is tudnál venni és legalább edzés napokon edzés után leküldeni egy adagot 50g szőlőcukorral (glükóz)
5. 200g csirke + 125g rizs
6. 100g sovány túró
Ennél egyszerűbb tömegnövelő étrend nincs.
Az árak pedig napra lebontva nem vészesek:
500g csirkemell (ez a legdrágább) 700ft
100g zabpehely 40ft (500g, Spar, 199Ft)
375g rizs (gyors, főzőtasakos rizs "Riceland", Tescoban 2x125g kiszerelés 169Ft. De ha tudsz főzni rizst, akkor kilóját megkapod 200ft körül)
450g-os fagyasztott zöldséget (brokkoli, kelbimbó, spenót) már kapsz 2-300ft körül, ezt én 2 napra osztom be.
A sovány túró fél kilós kiszerelésben van a Tescoban (saját márkás) és 300ft. Ez 5 napra elég értelemszerűen.
Tehát úgy durván 1200-1300 a napi kajám.
Itt most több út is lehetséges neked.
Első, hogy megtanulsz főzni. Nem egy nagy dolog, a hús + rizs + zöldség egész napra 30-40 perc alatt kész is van.
Második, hogy édesanyádnak elmondod, hogy nem pluszba megy ez a költségvetéshez, a Te adagod vegye ki a "közös" kajából. Ha az idő miatt para, hogy külön főzzön, akkor lásd "első" pont. :)
Az egyszerre sokat evés nem is jó dolog, szépen szét kell osztani adagokra. Én pl 3 felé osztom a szilárd kaját, de ha nem tudsz egyszerre annyit enni akkor szétszeded jobban. Az nem baj, ha folyamatosan kajálsz, legalább egyenletesebb a tápanyagok felszívódása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!