Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Újra kell kezdenem az alapozó...

Újra kell kezdenem az alapozó edzést? Többi lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4 hónap aktív (3-4nap hetente) kondizás után 1 hónapot kihagytam, jóformán nem mozogtam sokat

(betegség,vizsgák..stb. Az lenne a kérdés, hogy az alapozó edzést újra kell kezdenem, vagy elég pár hét átmozgató?

2015. jún. 23. 23:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egy- másfél hét alacsonyabb intenzitással bőven elég! Nem kell újra alapozni.
2015. jún. 23. 23:05
 2/11 A kérdező kommentje:
Uhh, ez jó hír! :D Köszi a gyors választ!
2015. jún. 23. 23:09
 3/11 anonim ***** válasza:
mindenből vegyél vissza 10-15 kilót, és érzéssel emeled, ahogy "visszaállsz" fontos, hogy ne siesd el, nagyon változó tud lenni, nekem volt olyan hogy hónapok kelettek a visszaálláshoz ,de olyan is, hogy csak 2 hét
2015. jún. 24. 00:59
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem, okés, köszi, még valami... A normális edzéstervem kövessem, az izmok szétosztásával, vagy egész testes edzéseket végezzek?
2015. jún. 24. 01:57
 5/11 anonim ***** válasza:
nem, ugyan úgy mint korábban, minthan em hagytál volna ki csak vegyél vissza, ahogy már írtam is, ha nagyon nem sikerül visszaállni próbálj ki valami más edzéstervet, azt ugye úgy 3 havonta amúgy is váltani kell
2015. jún. 24. 02:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, az első 2-3 hónapban átmozgatót csináltam, de kevés volt, így újat kerestem, az új tervet talán másfél hónapig használtam, éreztem a változást, eléggé bejött, csak ugye 1 hónap kiesett. :D Amit felkelek megyek futok. Szerinted délelőtt vagy délután ajánlottabb edzeni ?
2015. jún. 24. 02:11
 7/11 anonim ***** válasza:

úgy értettem ,hogy az átmozgatás után, ah már benen vagy akkor is érdemes cserélgetni az edzésterveket, néha jó megbolondítani esetleg szettekkel, stb én pl eddig csináltam azt hogy egyszerre egy gyakorlat, viszonylag sok pihenés nagy súlyok, most csinálom ,hogy óriássorozatok, nyilván kisebb terheléssel, másképp de ugyan úgy megterhel :D

reggel vagy este, azt nem tudom neked biztosra megmondani, sokmindentől függ, és nem is értek hozzá annyira, csak nagyon alapvetően, inkább majd valaki konpetensebb leírja :)

2015. jún. 24. 02:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Okés, köszi a válaszokat! :D Csak 1 vicces megjegyzés.. az óriássorozatokról jutott eszembe.. Mikor 1-2 hónapja voltam csak a kondiba, még az ottani terv szerint edzettem. És az alapozó edzést leváltottam 1 nehezebb alapozóra. Amiben az állt, hogy 11x8 fekve nyomás, minden más 4x8/12+. Az ottani hozzáértők nagyon néztek, mit csinálok én olyan sokáig a padon.. mivel régóta ott voltam már.. és másnak is kellett.. és odajött hozzám az egyik tapasztaltabb ember, hogy mennyi van még hátra, mondom csak 2. Azt mondja 2? Mondom igen. Kérdezi: Miért, mennyit csinálsz? Hát mondom 11 sorozat. És kérdni, mennyi van 1 sorozatba? Mondom 11x8. A csávó néz, mint aki élete legnagyobb idiótájával találkozott. És mondja nekem , hogy az rengeteg , az baromi sok, bolond vagyok vagy mi? Mondom , de hát ez van az edzéstervben! Erre rávágja, biztos isten, hogy el lett írva! Vagy fél órán át nevetett rajtam, hogy megcsináltam és aki csak bejött elmesélte neki.. XD A kezem meg egész héten be volt állva.. ><
2015. jún. 24. 02:53
 9/11 anonim ***** válasza:

igen az ilyen furcsaságokra azért érdemes rákérdezni :D

úgy látom nem ismered az óriássorozat fogalmát, ez egy szettfajta, a szettek lényege, hogy több különböző gyakorlatot csinálsz egymás után a lehető legkevesebb pihenéssel, max amég átmész egyik gépről a másikra, fogást választ, vagy néhány ritka esetben annyi sem (pl rúddal bicepszezel és csúszóbicepszre váltasz, még a fogás is azonos)

szuperszett 2 triszett 3 és óriásorozat 4 vagy több(bár ez ritka) különböző gyakrolat esetében

miután egy ilyen körnek vége csak akkor szabad pihenni, majd jöhet is a következő

tehát pl egy triszett:

fekvenyomás 10-szer, tárogas 10szer, áthúzás 10-szer

előnyük hogy időt lehet spórolni hátrányuk hogy gyakran hely és eszközigényesek, ha sokan vannak lent gyakran másnak is kell a gép/súly/pad

a többi meg inkáb "másság" ezt ugyan kiseb súlyokkal fogod tudni csak csinálni, de ennek ellenére nagyon meg tudja dolgozni az embert, és jól fejleszt

sőt egyesek szerint ha nem az erő feltétlenül a lényeg, hanem a méret (erőemelő vs testépítő) ez az előnyösebb edzésmódszer

(persze mind a kettő növel és erősít is, illetve alkattól is függ kinek mi az ideálisabb, de mind a kettő működik, két magyar világbajnok alkalmazta a 2 különböző módszert, ez is mutatja :D )

2015. jún. 24. 03:18
 10/11 A kérdező kommentje:

Sejtettem, hogy valami ilyesmi. :D Gyakran találkozom emberekkel, akik csak random futkároznak a gépek között.

Egyelőre még kísérletezek a dolgokkal, aztán majd kiderül jó úton haladok-e. :)

2015. jún. 24. 03:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!