Tömegelek és egy hónap alatt feljött 3-4kg?
Kezdő vagyok, és tudtommal kezdőknél havi 1kg tiszta izom jöhet fel.
Tisztán eszek, CSAKIS csirkemellfilé, rizs, fehérjepor és zab, semmi más.
Mi az a maradék 2-3kg ami feljött?
Zsír víz vagy mi? ha zsír akkor hogy a f4szb@ jön fel ha nem eszek semmi vacakot?
Szerinted csak akkor lehet zsírosodni, ha "vacakot eszel"? Tiszta kajától is zsírosodhatsz, ha sokat eszel belőle, másrészt megbocsáss, de hülye vagy.
Ez még tiszta étrendnek is sz.ar, zöldséget/gyümölcsöt helyetted is egyek, vagy mi? Gondolom te is Bunnyt követed, vagy valami más okost.. nem csak csirkerizst lehet enni, tudod?
Minden nap eszek zöldséget mellé, sajnálom hogy kihagytam <3
És fehérjéböl 2gramm/testsúly kg, szénhidrátbol 5gramm/testsúly kg-ot eszek minimum.
ofkorsz
meg, széklet is lehet, ha nem jól időzíted a mérést.
Igen,az a többlet zsír és víz. Az 5 g/tskg,amit mindenhol szajkóznak,mint tömegnövelő minimumot,a legtöbb embernek naturálon egyszerűen SOK. Fölösleges ennyi.
Csökkentsd le szépen, és próbálj meg 3 g/tskg-tól indulni felfelé,aránként növelve a bevitelt. Az,hogy pontosan mennyi kell,egyénenként változó,neked kell kitapasztalni.
5g/tskg szénhidrát szerintem sok. Én is így kezdtem, 4 hónap alatt feljött 14 kg... :D Aztán kénytelen voltam megtanulni, hogyan kell naturálban tömegelni.
A helyedben úgy kezdenék hozzá, hogy a BMR-ed +200 kcal. Kipróbálod X ideig, aztán ha nem nő a súlyod egyáltalán, akkor még +200... és így tovább. Ennek a módszernek az előnyei szerintem nem elhanyagolhatók;
1. Viszonylag száraz maradsz egész évben ( = cuccolsz, mindenki tudja)
2. Az a minimális zsír, ami feljön, ha elég elszánt vagy, max. 4-6 hét szálkásítással simán lemegy.
3. Az időd legnagyobb részét tömegelésben töltöd (ez leginkább akkor jelentős előny, ha 25-30 év alatt vagy, ugyanis ilyenkor vagy képes cucc nélkül a legtöbb izom felpakolására a tesztoszteron szinted miatt - na meg persze, nem is kell szenvedned a diétával).
Egyébként szerintem a zsírok legalább annyira fontosak, mint a szénhidrátok. Az össz. kalória értéked 25-30%-a alatt én meg sem állnék zsírokkal (meg hát elég fäsza az avokádó puding, az olíva olajas saláta, a (házi) mogyoró/kesudió/mandulavaj, a halak, stb.) főleg ha könnyen zsírosodsz - és mint látszik, így van.
+1:
Ha naturál vagy - és kezdőként remélem az vagy -, ajánlom figyelmedbe a teljes testes edzéseket. Komolyan. Heti 1 alkalom nagyon kevés minden izomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!